Pippi 70 år!

Hvem kunne vel gjette at vesle Karins mas på sengekanten skulle resultere i dette?

Trøtt av kravet om at hun stadig skulle finne på nye, underholdende historier, spurte mamma Astrid: ”Men hva vil du jeg skal fortelle om?” «Om Pippi Langstrømpe!” svarte sjuåringen. Og da ble det slik.

Skjermbilde 2015-05-26 kl. 20.29.54Mamma Astrid Lindgren fortalte og fortalte, skrev historiene ned og ga manus i 10-årsgave til datteren i 1945. Senere den høsten ble det bok.

Lørdag 30 mai blir det fødselsdagskalas for Pippi kl. 13 i Akersgata 47/49. I tillegg til boller og fest, skal vi Hujedamej-jentene (Karianne, Camilla og jeg) fortelle, synge og spille.

Alle er hjertelig velkomne til å delta i 70-årsfeiringen av verdens modigste, sterkeste, underlige, mest godhjertede, rødhårige flettejente – vår alles kjære Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdatter Langstrømpe!

Og til alle verdens barn: Aldri slutt å mase om å få høre gode historier på sengekanten! Vi vil nødig gå glipp av folk som Pippi …

 

Eldrid Johansen
Barn - og ungdomsbokforfatter, religionshistoriker og syngende skuespiller født i 1973. Bosatt i Oslo. Reiser mye på skolebesøk med opplegg rundt bøkene sine, holder skrivekurs, gjør konserter og forestillinger. Utdannet Cand. Philol. fra UiO, samt to års musikkteaterutdannelse fra Bårdar Akademiet. Har ingen ”vanlig jobb,” men livnærer seg som frilanser innen kulturbransjen.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *