Ukens oppskrift: Curry in a hurry

Oppskriften er hentet fra Nigella ekspress

Ferien er over, skolen har startet, i de fleste hjem er det kaos morgen, middag og kveld. Hvordan i all verden klarte man å sjonglere innkjøp, matlaging, lekser, jobb etc før ferien? Hva er enkelt og greit å lage?! Ukens oppskrift er en herlig og rask rett hentet fra Nigella ekspress. Med den beholder du sommerens smaker og du får en flair av den store verden, siden oppskriften inneholder karripasta og kokosmelk. Du kan bruke friske eller frosne grønnsaker, men hvis du bruker frosne, bør du halvere vannmengden. Ikke la det engelske navnet avskrekke deg: dette er godt og kan serveres til mange. Oppskriften er til 6 personer, men jeg tror de må være småspiste.

Curry in a hurryCurry in a hurry
2 ss wokolje
3 ss vårløk, finhakket
3 ss grønn thailandsk karripasta
1 kg kyllinglårfilet, skåret i strimler på ca 4 x 2 cm
1 boks kokosmelk (4 dl)
ca 5 dl kokende vann
konsentrert kyllingbuljong eller terning beregnet for 1 l vann
1 ss fiskesaus (fish sauce/nam pla)
185 g erter
200 g soyabønner
150 g aspargesbønner
3 ss koriander, hakket
ev. lime

1) Varm wokoljen i en stor kjele med lokk, ha i vårløken og stek den under omrøring i et par minutter før du tilsetter karripastaen.
2) Ha i kyllingkjøttet og fortsett å steke under omrøring i 2 minutter før du tilsetter kokosmelken, buljongen og fiskesausen, deretter ertene og soyabønnene.
3) La det surre i 10 minutter før du tilsetter aspargesbønnene og lar det koke i ytterligere 3-5 minutter.
4) Server med ris eller nudler, drysset med hakket koriander. Noen limebåter som man klemmer over, blir ekstra godt.

Anne Søyland
Lang fartstid i faktaredaksjonen i Cappelen Damm og interessert i alt som får plass mellom to permer. Student med dårlig råd i Paris en gang på 80-tallet, pendler for tiden mellom Oslo og Paris som henholdsvis redaksjonssjef og ambassadørfrue.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.