Ukens oppskrift: pizza gino – herlig, søt pizza!

Fra boken Leila baker mer. Det er fotograf Wolfgang Kleinschmidt som har tatt bildet av pizzaen og forfatteren, Leila Lindholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg elsker pizza! Men den må være hjemmelaget – helst av verdens beste ektemann – og oppskriften må være perfekt. I Leila Lindholms nye kokebok Leila baker mer http://www.cappelendamm.no/main/katalog.aspx?f=10122&isbn=9788202366476 har jeg funnet vår pizzabunnoppskrift – og en pizzatopping som er nydelig, og som jeg anbefaler på det varmeste. Prøv den søte og gode pizzaen som er en variant av den klassiske italienske desserten gino, bare med masse friske bær. Hvit sjokolade får en fantastisk smak i ovnen. Den blir sprø og passer perfekt til de friske bærene.

1 stor pizza:

 • 15 g fersk gjær
 • 0,75 dl lunket vann
 • 1/2 ts sukker
 • 1/4 ts havsalt
 • 1/2 ss olivenolje
 • 0,25 dl durumhvete
 • ca. 1,5 dl hvetemel

Fyll:

 • 125 g ricotta
 • 2 dl blandede bær (jordbær, bringebær, blåbær, rips)
 • 50 g hvit sjokolade, grovhakket
 • 1 ss demerarasukker
 • melis og frisk basilikum, til pynt

Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i vannet. Ha i sukker, salt og olivenolje. Ha i de to meltypene litt etter litt, og elt deigen i maskin i ca. 10 minutter, til den er smidig. (Du kan også elte for hånd.) Dryss litt mel over deigen, legg over et kjøkkenhåndkle og la den stå og heve i bollen i ca. 45 minutter, til den er blitt dobbelt så stor. Mens deigen heves, forvarmes ovnen til 250 grader. Kjevle deigen til en tynn leiv på en benk strødd med mel og bre utover et lag ricotta. Skjær jordbær i skiver, og fordel dem på pizzaen sammen med de andre bærene. Strø over hakket hvit sjokolade og demerarasukker på toppen. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. Dryss melis over og pynt med frisk basilikum.

Buon appetito!