Veien mot nord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nå foreligger vår nye bok om landet Norge skrevet for våre turister! Boka er lagt opp som en reise fra sør til nord i Norge. Turen går fra hovedstaden til det solrike Sørlandet, via det vakre Bergen, til de fagre vestlandsfjordene og Jugend-Ålesund. Vi er innom det ville Fjell-Norge og idylliske Røros, før vi kommer til det stoisk gamle Trondheim og fiskerienes Nord-Norge, der vi ser bilde av en sandstrand på Bleik i Vesterålen som er penere enn den du var på Spania i sommer! Til slutt omtales det iskalde Svalbard før det hele blir avsluttet med de fryktede trollenes historie, som så mange turister finner fascinerende.  Her er penværsbilder av dype fjorder og stupbratte fjell, søte geiter og villrein i flukt, pent akkompagnert av en formidlende tekst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi håper at din tyske tante eller amerikanske onkel som tar turen til Norge vil finne glede av boka Norge. Eller kanskje du skal kjøpe et eksemplar til den engelske jenta du møtte på tur? Boka er under oversettelse til en rekke språk, og koster kroner 129.

Vi håper at bildene og teksten skal friste en til å dra til Norge, eller være en minnebok for eksempel fra turen med Hurtigruten. Og hvem er «vi»? Først og fremst Marianne Ihlen, som har ledet dette bokprosjektet på en forbilledlig måte. Med seg har hun hatt en av Norges fremste naturfotografer, Bård Løken, som billedredaktør. Og så meg da, på tekstsiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God reise!