Ukens oppskrift: Solbærmakroner

Fargeglade og sukkersøte små kaker gjør livet morsommere. Det er derfor på tide å bake makroner! Det er endeløse muligheter blant smaker og farger – sjokolade, karamell, bringebær, lime … Solbær gir fyllet en fantastisk farge og en herlig syrlighet. Har du ikke friske solbær, er dypfryste like godt i disse makronene.

Kaker

  • 170 g melis
  • 110 g siktet mandelmel
  • 90 g eggehvite (ca. 3 stk.)
  • 2 ss sukker
  • noen dråper blå og rød konditorfarge

 

Solbærkrem

  • 100 g solbær, friske eller dypfryste og tinte
  • 125 g hvit sjokolade
  • 2 ts honning
  • 2 ss kremfløte

1. Kaker: Vei opp melisen, bland den med mandelmelet og sikt det.

2. Visp eggehvitene luftig i en ren og tørr rørebolle. Tilsett sukkeret og fortsett å vispe til marengsmassen er fast og blank.

3. Vend mandel- og melisblandingen inn i marengsmassen sammen med konditorfargen. Bland det til en jevn røre.

4. Sprøyt ut runde pletter, ikke større enn femkroner, på to stekebrett kledd med bakepapir. La kakene hvile på stekebrettet i ca. 45 minutter. Da tørker overflaten og kakene blir finere.

5. Forvarm stekeovnen til 125 grader og stek kakene på nederste rille i ca. 20 minutter. Overflaten på kakene skal fremdeles være ganske lys, mens bunnen skal slippe bakepapiret hvis du prøver å løfte dem. La kakene bli avkjølt.

6. Solbærkrem: Kjør solbærene til en fin mos og sil den for å få bort skall og kjerner. Vei opp 50 g mos.

7. Bryt sjokoladen i mindre biter.

8. Varm forsiktig alle ingrediensene til kremen i en liten kjele. Rør av og til og ta kjelen av varmen når sjokoladen har smeltet og kremen ser jevn og fin ut. La den stivne i kjøleskapet i et par timer. Kremen skal bli så tykk at den kan sprøytes.

9. Sprøyt solbærkrem på bunnen av halvparten av kakene og sett en kake oppå hver av dem. Makronene kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.

Se mer på Mia Öhrns egen blogg http://miaohrn.wordpress.com/ og om boken på http://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?f=15&isbn=9788202377502

Makronskole trinn for trinn fra Mia Öhrns nye bok Makroner, cupcakes & cakepops.