Ukens oppskrift – sjokoladekokostopper

Når helgen kommer og du vil hygge deg med noe godt i sofaen mens regnet øser ned, kan du forberede deg ved å lage disse lettlagde søtsakene. De er ikke bare noe av det enkleste man kan lage, de er gode også!

Kokostopper
250 g mandelmasse
125 g (3 dl) kokosmasse
60 g (knapt 2 stk) eggehvite
revet skall av ¼ lime

Pynt
mørk sjokolade
ristet kokosmasse

1. Riv mandelmassen på et råkostjern. Bland den godt med kokos, eggehvite og limeskall til en glatt røre.

2. Bruk en sprøytepose med riflet tut (nr 10), og sprøyt ut små topper på et stekebrett med bakepapir. Du kan også sette ut toppene ved hjelp av to teskjeer.

3. Stek kakene på 200 °C midt i ovnen i ca. 10 minutter. Sett  gjerne et ekstra stekebrett under kakene – da blir de bedre stekt.

4. Avkjøl kakene og dypp dem i smeltet sjokolade.

Gir ca. 20 kaker – lykke til!

Oppskriften er hentet fra Konditorens beste sjokoladeoppskrifter – kaker, konfekt og desserter.