Oppdatert på New York?

Reiseguidens alfa og omega er at den må være oppdatert.

Chumley's i Greenwich Village, New York City. Foto: nytimes.com
Chumley’s i Greenwich Village, New York City. Foto: nytimes.com

En av mine beste baropplevelser hadde jeg på Chumley’s i Greenwich Village, New York, takket være reisehåndboken min.Den stappfulle kneipa på gateplan var like hemmelig for uinnvidde som da den åpnet som smuglerbar i 1922. Ingen vinduer ut mot Bedford Street, ingen Chumley’s-logo eller innbydende meny på fasaden. Det eneste som «røpet» hvilken dør vi skulle gå inn, var nummerskiltet 86.

Jeg hadde lest om Chumley’s i reisehåndboken før jeg dro til New York. Og atmosfæren var akkurat så lun og litterær som forespeilet: feinschmecker-øl i glassene, og tett i tett med forfatterportretter og bokomslag på veggene. Storheter som John Steinbeck, William Faulkner og Eugene O’Neill skal alle ha vanket her, og baren var også et yndet sted for beatgenerasjonen.

Jeg hadde aldri funnet fram til Chumley’s uten å ha fått pirret interessen gjennom en reiseguide. Da jeg to år senere var tilbake i New York, klarte jeg faktisk ikke å finne veien i det hele tatt. Og stedet var ikke nevnt i min nyeste reiseguide. Jeg gikk opp og ned Bedford Street flere ganger, var det ikke her, da?

Forklaringen fikk jeg først senere: Fasaden hadde rast sammen året i forveien, og restaureringsarbeidet var så komplisert at det tok fem år å fullføre. Dessverre har pausen vært så lang at Chumley’s ikke automatisk får skjenkebevillingen tilbake. Naboene i dette stille hjørnet av Greenwich Village, har samlet underskrifter for å forhindre at lyden av lystige bargjester igjen skal innta Bedford Street. Og i motsetning til under forbudstiden, driver ingen og skjenker ulovlig på innsiden av nummer 86.

9788202365714_Brown-New_Forside
Rough Guide på norsk til New York

Men i neste oppdaterte New York-utgave i Rough Guide på norsk-serien, skal du få lese at Chumley’s har åpnet sine dører igjen. Jeg krysser fingrene!

I år utkom nye oppdaterte opplag av London, Paris, Roma, Barcelona – og New York i Rough Guide på norsk-serien, bare ett år etter at guidene ble trykt for første gang.

God tur med oppdatert Rough guide!