Marius fikk Helge Ingstad-prisen!

Sekk fremfor koffert. Liv fremfor penger. Stjernehimmel fremfor neonlys. Dersom Helge Ingstad hadde vært i live, ville han helt sikkert nikket bekreftende til Marius Nergård Pettersens kjerneverdier.

Helge Ingstad er en av våre aller største oppdagere, og Helge Instad-prisen skal gi heder til en person, gruppe eller organisasjon som har utmerket seg på felt som kan knyttes til Ingstads livsverk. Juryen, bestående av blant andre Stein P. Aasheim og polfarer Liv Arnesen, legger særlig vekt på egenskaper som eventyrlyst, kjærlighet til naturen, interesse for urbefolkning og formidlingsevne.

Og årets pris tildeles Marius Nergård Pettersen! Gratulerer, Marius!

Portrett marius

I jurybegrunnelsen står det:

Lomsdal-Visten«Marius Nergård Pettersen (28) er drevet av eventyrlyst. Med enkle midler og begrenset økonomisk sikkerhetsnett har han i ung alder valgt et liv i nær kontakt med naturen. I tildelingen har juryen lagt særlig vekt på hans unike formidlingstalent. Juryen er imponert over hvordan han evner å skape levende fortellinger om ofte helt enkle naturopplevelser. Blant vinnerens publikasjoner vil juryen trekke frem boka «Lomsdal-Visten, Det gjemte landets villmark» som til nå er den mest komplette beskrivelse av en av våre minst kjente naturområder. Her viser forfatteren seg som en fullendt skribent og naturfotograf. I tillegg til å skildre egne opplevelser fra til sammen seks måneder på oppdagelsesferd i området, vier han stor oppmerksomhet til det historiske kildemateriale og menneskene som gjennom tidene har levd i den villmarken. Vinneren søker det gode, enkle liv i naturen, og gir oss en påminnelse om at sterke naturopplevelser ikke nødvendigvis har en sammenheng med barske ekspedisjoner under fjerne himmelstrøk. Et godt eksempel på dette er hans pågående prosjekt «Oslos nære villmark» der han legger ut på seks månedslange turer med Oslo som utgangspunkt.»

Oslos nære villmark
Om få måneder kommer Marius nye bok, «Oslos nære villmark». Her kan du bli med Marius på seks langturer gjennom Østlandets flotteste naturområder. Alle turene har Oslo som startsted, og alle viser de det mange har til gode å oppdage: At selv om man bor i hovedstadsområdet, behøver man ikke å reise langt for de virkelig store naturopplevelsene.

Følg Marius på Facebook og besøk hans blogg.