Sommer og gazpacho

Endelig er sommeren her! Jeg åpner kjøleskapet og tar fram den kalde gazpachosuppa fra Andalucia til lunsj.

SupppeDu trenger:

2 store tomater uten skinn
1 agurk
1 løk
1 rød paprika
2 bokser a 400-500 g tomatjuice
3 ss olivenolje
2 ss vineddik
Et par dråper tabasco
1 ts salt, grovmalt pepper

Skjær grønnsakene i  store biter, og kjør til pure i matprosessor. Dekk til bollen og la stå i kjøleskapet i minst 2 timer, eller over natten.

Til servering:

Hakk tomat, paprika, løk og agurk til å ha i suppa i glass med stett.

Press et fedd hvitløk også direkte i suppa, mens du steker 2 dl brødterninger i 1 fedd hvitløk. Dryss brødterningene på toppen, og server. Nydelig!

Oppskriften på denne gazpachioen er hentet fra Kokeboka til Wenche Andersen.

Kokeboka     Suppe3