Søramerikansk rissalat med ferskener, svarte bønner og koriander

Denne retten minner om en herlig blanding av søramerikanske cowboys og karibisk letthet. Mettende og litt frisk på en gang. Utrolig god til grillet kylling eller fisk.

Det beste grilltilbehøretDu trenger:
3 dl arborioris
½ chili
2 ss rapsolje
2 hvitløksfedd
Saft og skall av 2 lime
3 modne fersken
2 vårløk
1 boks svarte bønner
1 dl grovhakket koriander
Flaksalt og grovmalt svart pepper

Kok risen mør, la den renne av seg i en finmasket sil og hell den over i en stor bolle.
Finhakk chili og ha den oppi sammen med oljen i en bolle.
Riv hvitløksfeddene og rør dem inn i blandingen.
Tilsett limeskall og limesaft og bland omhyggelig.
Hell risen oppi og rør forsiktig.
Sett blandingen til side for å bli avkjølt.

Del ferskenene, fjern stenene og skjær fruktkjøttet i båter.
Skjær vårløken i ringer på skrå.
Skyll bønnene omhyggelig og vend dem inn i rissalaten sammen med ferskenbåter, vårløk og koriander.
Smak den til med salt og pepper.

Server salaten med noen korianderblader på toppen. Bon appétit!

Salat

Oppskriften er hentet fra Det beste grilltilbehøret av Lisa Lenke.