Prisdryss: Syv bøker til topps i kåringen av «Årets beste norske kokebøker»

Cappelen Damms kokebokforfattere har stukket av med hele syv priser i Gourmand World Cookbook Awards kåring av Årets beste norske kokebøker. Vinnerne går da videre til Gourmand Internationals europeiske konkurranse. – Vi er fantastisk stolte over å ha så mange dyktige kokebokforfattere. Dette er ytterst velfortjent, sier forlagssjef i Cappelen Damm Fakta, Anne Søyland.

Andreas Viestads Noe godt hver dag har vunnet både i kategorien Mest innovative kokebok og Beste kokebok med enkle oppskrifter.

– Det er spesielt moro å være nominert for innovasjon og lette oppskrifter. Innovasjonen er ofte dominert av veldig teknisk krevende mat, sånn du trenger et laboratorium for å lage. Noe godt hver dag handler om at man kan bruke innovasjon til å gjøre hverdagen litt enklere og mer velsmakende. Det handler om bittesmå ting, som å lage pannekakerøren i en blender, eller lage smaksrike gryteretter som man starter dagen i forveien, sier Andreas Viestad.

noe_godt_hver_dag_omslag

Trine Sandbergs bestselgende kokebok Trines mat har vunnet i klassen for Beste norske matblogger. Boken er nå trykket i hele seks opplag siden den ble lansert i august. Samlet opplag pt: 42 000 bøker! Se Trines matblogg her!

trines mat

Charlotte Mohn Gaustad er vinner i kategorien for Beste kvinnelige kokk for boken Charlottes viltkokebok. Dette er en ujålete matbok om behandling og tilberedning av vilt.

Viltkokebok_forside

Flying Culinary Cirkus er vinnere i kategorien Best TV-Europe cookbook. Deres bok Wow!, som kom ut tidlig i høst har imponert juryen i Gourmand International.

wow

Margit Veas bok Fiskeretter for hele familien har vunnet den norske kategorien for Beste fiske- og sjødyrkokebok. Margit Vea har utgitt flere kokebøker om barne- og familiemat og matglede.

Fiskeretter_Forside_403829

Ingrid Hancock Bjerknes har vunnet i kategorien Beste dessertbok med Cookies – pynt dem selv. Dette er henne andre bok. Hun vant også i 2011 med sin bok Cupcakes – lag dem selv.

Cookies_forside_394356

Gourmand World Cookbook Awards ble stiftet av franskmannen Èdouard Cointreau i 1995 for å gi prestisje til kokebøker og gjøre det lettere å finne frem til de beste på sine felt.

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *