Andreas Viestad tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

ViestadI dag gratulerer vi Andreas Viestad med Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris!

Prisen tildeles personer som gjør en særlig stor innsats for å formidle norsk mat og matkultur med vekt på tradisjon. Andreas Viestad mottok årets pris under fagseminaret Kokebokens dag på Domkirkeodden i går. Viestad mottar prisen sammen med Brynhild Lervang. 

Matkulturprisen ble opprettet av Faglig matråd i 1994. Den består av et diplom og et reisestipend på 30 000 kroner.

Andreas Viestad (f. 1973) er en internasjonalt kjent matformidler. Han har skrevet en rekke prisbelønte kokebøker og har vært matspaltist i flere publikasjoner, blant annet Washington Post og Dagbladets Magasinet. Han er også kjent fra TV-programmet En bit av Norge. De senere år har han hatt fokus på barn og mat, og vært initiativtager til Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, der han er fagansvarlig. Senteret holder matkurs for barn i samarbeider med skoler og barnehager. De arrangerer også fritidskurs og driver aktivt informasjonsarbeid. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit markerte i år Verdens miljødag med et besøk på Geitmyra, der temaet var økologisk mat. 

noe_godt_hver_dag_omslag  PaGrillen  viestad-ekte-mat-forsid2e
Tone Hansen
Informasjonssjef i Cappelen Damm.
1 kommentar
  1. einar risvik:

    Gratulerer Andreas, det var velfortjent. Du er en av de få som har vist i praksis at det går an å endre barns matkultur gjennom deltakelse i aktiviteter som styrer dem i en retning av noe som er fornuftig og kunnskapsbasert.

    10. juni 2014 kl 10:31

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.