Lommekjent i storbyen

Skal du på storbyferie i sommer? Ikke glem flybilletten, passet, tannbørsten – og reiseguiden!

Men forresten, hva skal du egentlig med en reiseguide i 2014? På nettet finner du jo alt, informasjonen er oppdatert, den er lett tilgjengelig og ikke minst er den gratis.

IMG_0365-1024x1024

Jo da. Spørsmålet er bare om du kan stole på det du finner der. Og om det er relevant for deg. Jo mer informasjon som er tilgjengelig på nettet, desto mer uoversiktlig og komplisert blir den å sortere.

Forrige uke var Lonely Planets Lommmekjent-guide til London en av de mest solgte sakprosabøkene i Norge. De årlige salgsstatistikkene viser at norske reisende fortsatt foretrekker reisehåndbøker, og at de gjerne leser dem på norsk.

Cappelen Damm lanserte på senvinteren de åtte første titlene i Lommekjent-serien: New York, Barcelona, Paris, Roma, Amsterdam, Istanbul, Bangkok og London. Neste år kommer fire nye spennende destinasjoner i denne serien.

Lonely Planet startet som et kjøkkenbordforetak og har i løpet av 40 år vokst seg til å bli verdens største på reiseguider. Dette har de klart ved å knytte til seg de beste reiseskribentene: Folk som har masse reiseerfaring og som – ja, nettopp – er lommekjent i byene de skriver om.

Lonely Planet legger ned enormt mye ressurser i å lage disse guidene. Forlaget pleier tett kontakt med leserne sine – som ikke nøler med å gi tilbakemeldinger på bøkene. I hvilke andre reiseguider ser du leserne stå øverst på takkelistene?

Jeg har jobbet med – og brukt – reiseguider i mange år, og jeg tør påstå at Lonely Planets Lommekjent-serie er den beste som finnes for korte storbyferier. Disse guidene er spesiallagd for å bringe deg rett til hjertet av byen. Her finner du alle severdighetene du bare få med deg, men også tipsene som gjør besøket ekstra minneverdig. Ekspertforfatterne har sjekket ut alt det beste ved byen: byvandringer, mat, natteliv, shopping, for å nevne noe. Bøkene er oversiktlige, pålitelige, subjektive og ikke minst får du hele veien lokaltips som bringer deg utenfor allfarvei.

Når du kjøper en reisehåndbok, kan du alltid være trygg på at all informasjon er grundig kvalitetssikret. Dessuten kan du, i motsetning til når du famler i blinde på nett, finne det du er ute etter – raskt og effektivt.

God storbyferie!

Marianne Ihlen
Marianne Ihlen er redaksjonssjef i Cappelen Damms fakta-redaksjon, med ansvar for illustrerte bøker.
1 kommentar
  1. Helt enig med deg! Loney Planet bøkene er fantastisk gode og jeg kjøper alltid inn boken for den storbyen jeg har tenkt å legge ferien til. Føler jeg får mer ut av ferien da. 🙂

    8. mai 2015 kl 00:55

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *