Fin på håret – alt du trenger å vite fra @Flettemia

Flettemia8Flettemia3Fletting er i vinden som aldri før! Har du lyst å lære deg fletter du kan lage på deg selv og andre? Da er «Flettemias favoritter» noe for deg. I boka finner du alt fra enkle frisyrer du lager på 2-3 minutter, til kreative fletter og mer avanserte håroppsettinger. Jeg har plukket ut fletter i varierende vanskelighetsgrad: i det innledende kapitlet finner du grunnleggende fletter – som mange kanskje kan fra før. Ellers har jeg plukket ut fletter til fest, kreative fletter, hestehaler, knuter og håroppsettinger. I starten av hvert kapittel finner du de enkleste flettene, mens du utover i kapitlene finner mer avanserte og tidkrevende frisyrer.

Jeg har flettet mitt eget hår fra jeg var liten, men det er aldri for sent å lære. Å flette sitt eget hår er en treningssak, og hemmeligheten er å finne ut hvordan du skal holde hendene. I boka finner du to kapitler som viser mange frisyrer du kan lage på deg selv. Mitt beste tips for å finne ut hvordan det fungerer best for deg å holde hendene er at du sjekker YouTube for å se hvordan ulike flettere holder fingrene mens vi jobber.

Flett deg selv - tre rullende fletter.
Flett deg selv – tre rullende fletter.

I «Flettemias favoritter» finner du fletter og frisyrer for ulike hårtyper, enten du har tykt hår, tynt hår, langt hår, kort hår, krøller eller rett hår – her finner du fletter for alle. Mange spør meg om tips til fletter for tynt hår og jeg har inkludert flere frisyrer i boka som passer for de med tynt hår – og også noen lure triks til hva du kan gjøre for å få det til å se tykkere ut. Synes du det er vanskelig å flette ut fra bilder og trinn-for-trinn beskrivelser kan du ta en tur innom min YouTube-kanal og se eksempler på ulike frisyrer der.

Å finne frisyrer til småjenter kan være utfordrende ettersom de ofte har kort og forholdsvis tynt hår. I tillegg trenger de ofte en frisyre som holder hele barnehage- og skoledagen, og tåler aktivitet. Til de minste har du også mulighet til å lage mer barnslige frisyrer og slå deg løs med småstrikk og sløyfer. Jeg har derfor inkludert flere søte frisyrer og noen fletter som passer godt til de minste.Flettemia7Flettemia sløyfer

 

For meg er en søt sløyfe eller en elegant spenne prikken over i’en som gir en frisyre det lille ekstra. I tillegg til å komplettere en frisyre er hårpynt mitt beste triks for å skjule en litt mislykket flette eller ujevn knute. I boka finner du et eget kapittel om hvordan du kan lage din egen hårpynt: alt fra enkle prosjekt til mer tidkrevende kreasjoner. For de som ikke har strikket så mye før, har jeg laget veiledninger for noen av de strikkede sløyfene i boka. Disse finner du på min YouTube-kanal. Se hvordan du strikker: [youtube]https://youtu.be/NTHyg3hUzd4[/youtube]

Jeg gleder meg til å se din versjon av flettene, hestehalene, frisyrene og hårpynten, så legg dem ut på Instagram og Facebook med emneknaggen #FlettemiasFavoritter og tag meg gjerne i bildet slik at jeg ikke går glipp av dem!

God fletting! Hilsen Maria