Fam Irvoll: – Vær snille med hverandre!

Designer og forfatter Fam Irvoll. Foto: Andre De Young
Designer og forfatter Fam Irvoll. Foto: Andre De Young
Kassevis med klær og utstyr til flyktninger pakkes på kontoret til Fam Irvoll. Bilde fra Instagram.
Kassevis med klær og utstyr til flyktninger pakkes på kontoret til Fam Irvoll. Bilde fra Instagram.

Klesdesigner og forfatter Fam Irvoll er engasjert i flyktningesaken og svært aktiv i innsamlingsarbeidet til Refugees Welcome to Norway. Gjennom nettbutikken sin, på Facebook og i andre sosiale media har hun – og andre kjente profiler – mobilisert og samlet inn klær og utstyr til flyktningmottak.

Kan du fortelle litt om arbeidet du gjør?
Jeg er veldig opptatt av flyktningsaken og har i en tre ukers tid organisert innsamling av diverse ting fra mitt kontor i Oslo sentrum. I tillegg har jeg organisert biler som har dratt til forskjellige mottak og levert. Jeg har også vært noen turer på Politiets utlendingsenhet-kontoret på Tøyen og hjulpet til med utdeling der.

Hva var grunnen til at du engasjerer deg i denne saken?
Jeg er en engasjert person, liker ikke urettferdighet og klarer ikke se at mennesker har det vondt og er på flukt. Hvis det er noe jeg kan gjøre, så ønsker jeg jo å bidra. Det bringer med seg mye glede å kunne hjelpe andre.

Hva mener du bør gjøres for å møte den flyktningestrømmen vi nå står overfor?
For det første så burde vi ta imot mange flere enn hva som er blitt bestemt. Men som enkeltmennesker kan vi ta vare på dem som har kommet hit. Hjelpe det vi kan, for eksempel være verge, bake en kake og dra til et mottak, hjelpe til med innsamling og egentlig bare være en venn. Mange har reist fra familie og venner og trenger kanskje en skulder å lene seg til.

Hvordan kan man være med å bidra til ditt prosjekt?
Nå er kontoret mitt stappfullt, men hvis man vil bidra, blir det å for eksempel å levere inn ting som varme klær til et av lagrene til Refugees Welcome to Norway. Sjekk Facebook-siden deres.

Har du ellers noen oppfordringer å komme med?
– Vær snille med hverandre!

LowResRgb_Omslagsforside_Hysj,_jeg_fargelegger!
Fam Irvoll er aktuell med fargeleggingsboken for voksne, «Hysj, jeg fargelegger»!