Flettemias favoritter: Julepyntet på håret

Emma-raindeer1
Emma reindeer Hey, Rudolph! Reinsdyrpyntet frisyre til jul.

Helt fra november har det tikket inn meldinger i innboksen min på Instagram og spørsmål på Facebook fra følgere som ønsker råd og ideer til den perfekte julefrisyren, så her har jeg samlet noen tips:

Velg en frisyre du har laget før (eller øv deg om du velger en flette du ikke kan)
Mange har store planer om å lage en spektakulær frisyre eller drømmer om en flette som vil imponere hele juleselskapet. Mitt beste tips er imidlertid å gjøre det enkelt: lag en frisyre du har prøvd deg på før, eller en flette du allerede kan. Klok av skade vet jeg at selv om hårmodellen sitter aldri så rolig (for at mor skal kunne fikse festfletta med imponerende mange deler hår som skal veves gjennom hverandre og atpåtil flettes sammen med glitrende sølvbånd), gjør klokka som tikker og de øvrige familiemedlemmene som står ferdig påkledt i gangen at de ellers så villige fingrene plutselig begynner å fomle, hår filtrer seg sammen, strikker spretter avgårde når de skal festes og håret floker seg.

Krøller
Krøller og sløyfer – søtt og pent!

Start i god tid
Uansett i hvor god tid vi starter synes vi ofte at det blir travelt når tre hoder skal flettes og fikses før familien kommer seg avgårde. Så: start i god tid. Stå heller opp en halvtime tidligere enn du trenger, så kan du krølle håret rett etter frokost og slipper unna med stort sett hvilken som helst frisyre. Jeg sprayer håret med «Soya wants flat hair» før jeg krøller det, da holder krøllene så godt at jeg kan krølle håret kvelden før eller tidligere samme dag. Og med krøller i håret kan selv den mest mislykkede frisyre passere som en romantisk og bohems kreasjon – særlig om du pynter opp med en lekker sløyfe eller en hårkam. Den gangen jeg hadde kommet halvveis i festfletta til minstejenta (og den så ut som hun nettopp hadde stått opp og gårsdagens frisyre hadde vært gjennom et dramatisk mareritt med mye gnikking av hodet mot puta) endte vi opp med å lage to små hestehaler av håret i front og la krøllene henge fritt. Vi pyntet med noen store sløyfer og det ble en frisyre vi fikk utrolig mye skryt av – selv om vi laget den som en nødløsning i løpet av minutter.

Jobb gradvis: Del inn håret i seksjoner
For de som ikke har flettet så mye tidligere kan det være lurt å velge frisyrer hvor du deler inn håret i seksjoner og bygger frisyren gradvis. Da har du mindre hår å konsentrere deg om og skulle du bli misfornøyd kan du gjøre akkurat den ene delen på ny og slipper å ta opp hele fletta eller lage hele frisyren på ny. Dette kan også være et lurt tips til de som skal ordne festfrisyren på seg selv, ettersom du f.eks kan skille ut håret i front, lage en flette på hver side og deretter drapere de rundt en knute du lager av håret i nakken.

Lag en sideflette
For de som synes det er vanskelig å flette seg selv kan det være en ide å lage en sideflette, slik at du hele veien kan følge med og se hva du gjør i speilet – og du slipper å skifte grep ettersom du ikke fletter bak hodet. Sidefletten kan så festes med fliseklemmer og du kan pynte med en hårkam eller spenner. Dette er en frisyre som er forholdsvis enkel å lage, men høster likevel mye kommentarer ettersom den ser mer avansert ut enn den er.

Pynt, pynt, pynt

Stort sett ALLE frisyrer blir finere med pynt! Velger du en enkel frisyre kan du slå til med pynt av den mer spektakulære typen. Lag f.eks en enkel knute og pynt med en tiara så er du klar for juleball eller nyttårsfest.

Julie med tiara

Julen byr også mulighet til å skape kreative julefrisyrer, og da er det bare å slippe fantasien løs og lage reinsdyr, stjerner, snømenn og juletrær. Det finnes en mengde veiledninger på YouTube for de som vil la seg inspirere av de mange julefrisyrene andre allerede har testet ut.

Snømann

 

Snømannpyntet og fin til juleselskapet.Ellers er det mange etterspør en frisyre som er elegnat men enkel å lage, så i videoen under har jeg laget en julefrisyre som er rask å lage, og alt du trenger å kunne er å tvinne håret, knyte og feste med fliseklemmer. Lykke til!

Se og lær: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yKVe2V8682w[/youtube]

 

Omslag Flettemia_dummy