Lekker sjokoladekake fra Marit Hovland – på Kakedagen!

BakelandBakeland
Nyt en deilig sjokoladekake med aprikos og kokos på selveste Kakedagen! Hentet fra boka Bakeland av Marit Hovland.

I dag feirer vi Kakedagen! Da bør man nyte en ekstra god kake. Vi har hentet en nydelig kakeoppskrift fra Marit Hovlands ferske bok Bakeland. Hennes Sjokoladekake med aprikos & kokos både ser fantastisk ut og smaker like fantastisk. Og den er veldig enkel å lage!  

SJOKOLADEKAKE MED APRIKOS & KOKOS (1 stor langpanne)

Toppet med grønt kokosgress og hvitveis laget av puffet ris bringer kaken god vårstemning til gjestene. Aprikosfyllet gjør denne langpannekaken ekstra saftig.

Bakeland
Hvitveis. Foto@Marit Hovland.

Hvitveis av puffet ris
1 eggehvite
1 ts sitronsaft
ca. 200 g melis
grønn konditorfarge
puffet ris
små sukkerperler, gull

Sjokoladekake
150 g smør
130 g kokesjokolade, mørk
4 egg
250 g sukker
2,5 dl kulturmelk
3 ss sterk kaffe
270 g hvetemel
3 ss kakao
4 ts bakepulver

Fyll og glasur
100 g aprikossyltetøy
1 ts vann
grønn konditorfarge
30 g kokosmasse
25 g smør, smeltet
100 g melis
En halv ss kakao
2 ss sterk kaffe

Sett stekeovnen på 180 °C. Smelt smør, og ta kjelen av platen. Grovhakk sjokoladen og rør den ut i det varme smøret slik at alt smelter. Mens dette avkjøles noe, visper du eggedosis av egg og sukker.

Tilsett sjokoladeblandingen, melk og kaffe i eggedosisen. Bland mel, kakao og bakepulver i en annen bolle. Sikt dette i røren, og vend det inn med en slikkepott. Ha røren over i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen i ca. 15 minutter. For å se om kaken er ferdigstekt kan du stikke en tynn pinne ned i midten. Hvis det ikke henger noe igjen på pinnen når du tar den opp, er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist.

Del kaken i to. Smør aprikossyltetøy utover den ene delen, før du legger del nummer to på toppen. Bland 1 ts vann med konditorfarge. Rør inn kokos. Spre blandingen utover et bakepapir. Tørkes i ovnen på 180 °C i ca. 2 minutter. Bland smeltet smør, melis, kakao og kaffe. Smør det utover kaken for du strør over den tørkede kokosen. Legg blomstene på toppen. Fest dem eventuelt med litt melisglasur.

Bakeland
Slik lager du blomstene, trinn for trinn. Foto@Marit Hovland.

Blomstene
1. Til hver blomst trenger du 6 puffede riskorn. Finn gjerne noen som er omtrent like i størrelsen.
2. Lag en flekk med melisglasur på et bakepapir. Fest to riskorn rett overfor hverandre. Hvis du ser på riskornene, sa har de ett hakk inn på den ene siden. Vend dette hakket inn mot midten, og la alle ha hakket samme vei. Da passer de sammen som puslespillbiter. Sett på plass de siste fire riskornene.
3. Sprøyt en liten grønn melisflekk i midten.
4. Hvis du ønsker støvbærere, kan du plassere noen sukkerperler langs kanten av den grønne flekken.
5. La blomstene tørke, minst 15 minutter. Jo lenger de far tørke, jo mer tåler de. Oppbevar blomstene i en lufttett boks. Der kan de oppbevares i flere måneder.


Melisglasur
Lag melisglasur ved å blande en eggehvite sammen med 1 ts sitronsaft og ca. 200 g melis. Alt røres enkelt sammen for hånd ved hjelp av en skje. Farg litt av glasuren grønn. Bruk helst pastafarge, den endrer ikke konsistensen på glasuren. Ha den hvite glasuren over i en pose og den grønne over i en annen. Du kan bruke sprøyteposer eller rett og slett bare bruke hjørnet på en helt vanlig fryse-/brødpose. Melisglasur-rester kan fryses. Bare legg hele posen i fryseren og la den tine på benken neste gang du trenger glasur.

Følg Marit Hovland på instagram eller ta en titt på www.borrowmyeyes.com.

Ønsker du flere tips til Kakedagen? Sjekk ut Trines matblogg og hennes herlige Banan- og sjokoladekake.