Skigardvår!

Skigard Pål Gunnar MikkelsplassSkigard Pål Gunnar Mikkelsplass
Bygg en «Take away»-skigard!

Endelig er våren kommet, hestehoven stikker fram mellom tørt gress fra i fjor og skigardmaterialer ligger til tørk i vårværet.

HestehovEt lite tips til deg som vil sette opp skigard i sommer. Her ser du at staurene står mot terrenget, noe som var vanlig før i tiden. Staur og skived danner en vinkel på 90 grader. Nå vil trykket fra snøen gå rett ned i staurene og derfor blir de ikke presset bakover av snømengden.

Skigard Pål Gunnar Mikkelsplass

Da Skarverennet gikk av stabelen var det lett å se at vinteren ikke har sluppet takt i fjellet ennå. Det går nok noen uker til før telen forsvinner og det går an å tenke skigardbygging i fjellet. Men du kan jo begynne med en enkel skjerming – «take away»-skigard.

Skarvrennet
Skigard Pål Gunnar Mikkelsplass
Bygg en «Take away»-skigard!

 

Det er som er det kjekke med «take away»-skigard er at den kan tas inn som sommermøbler. Da unngår du at den blir ødelagt av takras eller snøbrøyting. Samtidig er den lett å flytte rundt slik at du kan plassere den litt forskjellig i løpet av sommersesongen.

Og det unike med denne våren er at det ligger en spennende bok, Skigard, i alle bokhandlene og venter på flere entusiaster. For der har jeg forklart hvordan du skal gjøre det, fra den første skiveden og staurlaget til åttetallskransen og valg av port.

Så i år er det ikke noen unnskyldning for ikke å bygge den skigarden du har tenkt på i mange år!

Les også: 
God skigardsesong!
Vedhoggeren i oss alle

Pål Gunnar Mikkelsplass

Pål Gunnar Mikkelsplass fra Bromma har levd i og av skogen siden han som 16-åring startet som skogsarbeider, samtidig som han satset alt på en skikarriere. Fra 1979 til 1993 var han på det norske landslaget, og har to VM-gull i stafett, sølv på 15 kilometer fra OL i Calgary i 1988 og VM i Lahti i 1989. Han har også fire verdenscupseire. Fra 1999 til 2002 var han norsk landslagstrener, og er fremdeles tilknyttet landslaget som teknikktrener. I sommerhalvåret setter han opp skigarder.

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.