Søtsaker som roper hurra! #bakeland

Pikekyss i rødt, hvitt og blått. Foto: Marit Hovland.

Hipp hipp hurra! Snart er 17. mai her igjen! Har du planer om å bake noe til den store dagen? Rødt, hvitt og blått. Det er ikke så mye som skal til før søtsakene roper 17. mai!

Ekstra hyggelig er det å kunne lage noe sammen med barna. Det å farge sin egen kokos i flaggfargene er gjort på null komma niks og er en perfekt aktivitet for både store og små.

Bakeland 17. mai
Kokos i rødt, hvitt og blått.

KOKOS I RØDT, HVITT OG BLÅTT

Du trenger:
2 ts vann
Rød og blå konditorfarge (pastafarge)
90 g kokos

Slik gjør du:
1) Bland 1 ts vann ut med rød konditorfarge (pastafarge). Rør inn 30 gram kokos. Når du har fått en jevn farge sprer du kokosen utover et bakepapir og lar det tørke der. Har du dårlig tid så kan du tørke den i ovnen. 180 grader i 2 minutter passer fint!
2) Gjenta med blå konditorfarge.
3) Når den blå og røde kokosen har tørket så blander du de sammen og tilsetter også ufarget kokos. Oppbevares i lufttett boks.

Kokosen har mange bruksområder. Den vanlige sjokoladekaken blir kjapt festklar med denne kokosvarianten. Har du sett kransekaken fra Bakeland? Bytt ut den grønne kokosen der med kokos i rødt, hvitt og blått, og du har tidenes 17. mai-kransekake! Lag nasjonaldagskokosboller eller grunnlovskolebrød. Hva med å dyppe kanten på iskjeks i hvit sjokolade før du ruller dem i kokosen?

Kakaohavrekuler rullet i kokosen pynter garantert opp kakebordet. Oppskriften finner du her.

Eller hva med å lage festklare pikekyss? Det er mye enklere enn det ser ut som! Spis pikekyssene som de er eller bruk dem til pynt på kaker og is. Du finner oppskriften her

Pikekyss i rødt, hvitt og blått. Foto: Marit Hovland.
Pikekyss i rødt, hvitt og blått. Foto: Marit Hovland.
Bakeland Marit Hovland
Mer inspirasjon finner du også i bakeboken Bakeland! Les mer og kjøp boken på cappelendamm.no.

I år har jeg tenkt til å bruke 17. mai til noe jeg har hatt lyst til i mange år – nemlig gå på tur i Nordmarka. Et norsk flagg skal stikke ut av sekken og pølsene skal stekes på stormkjøkken. Kanskje jeg må ha med et par festklare pikekyss i matboksen? Forhåpentligvis får jeg plukket en bukett liljekonval på vei hjem, det er 17. mai for meg!

Gratulerer med dagen alle sammen!

 

Mer bilder og inspirasjon til spennende og kreative bakeprosjekter finner dere på bloggen Borrow my Eyes

Marit Hovland

Marit Hovland er utdannet grafisk designer og har interesse for baking, natur og foto. Bakeland er hennes første bok. Følg henne på bloggen med bakeoppskrifter og andre hobbyprosjekter: borrowmyeyes.com, og på instagram: @borrowmyeyes.

2 kommentarer
  1. Helene:

    En hel tube konditorfarge + 1 Ts vann? Til 30 gram kokos? 🙂 må bare vite om det er hele tuben jeg skal bruke 🙂

    15. mai 2016 kl 12:35
  2. Hei! Her er det nok meningen at du blander inn så mye farge som du selv ønsker , med 1 ts vann. Mer hvis du vil ha mørkere farge, mindre hvis du vil ha lysere. Såvidt jeg kan forstå ;-). Lykke til!

    16. mai 2016 kl 12:37

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.