Bokprat: Arne & Carlos

Arne og CarlosArne og Carlos
Arne og Carlos Fugler
Les mer og kjøp boken på cappelendamm.no.

Det har gått 6 år siden strikkeboken Julekuler slo inn over landet som en farsott, og så spredte seg til resten av verden. Arne & Carlos gikk fra å være navn som motekjennere nikket anerkjennende til, til å være folkekjære kjendiser i magasinpressen og på TV.

Siden den gang har det så å si kommet kreative bøker fra disse to årlig, med alt fra påskepynt og setesdalsstrikk, til scrap booking og hageinspirert hekling. I år er det altså Fugler det handler om. Litt etter samme lest som julekuler, skal vi med enkle grep kunne trylle frem de mest finurlige små pipiper, til glede for store og små kreatører.

Om boken: Arne og Carlos tar deg inn i det fargerike fugleriket. Inspirasjonen denne gangen har de funnet ute i naturen både her hjemme og på sine mange reiser i utlandet. Fra hagen på Tonsåsen kommer den karakteristiske dompapen, kjøttmeisen, linerla, og andre flotte fugler. Du får fugler strikket med utgangspunkt i norske tradisjonsmønstre, både med og uten topplue og skjerf. Noen av fuglene strikker man med mønster, andre har blitt dekorert med maskesting, paljetter og fjær. Fargerike og sjeldne fugler fra paradis, gjort med Arne & Carlos’ karakteriske design, er også med. Her kan man boltre seg i ulike kvaliteter av garn, fra ull og bomull til broderigarn. Ta et dypdykk ned i restekurven på leting etter garn, gamle paljettbånd, perler og fjær. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan disse flotte skapningene blir til – akkurat som i naturen. Fuglene kan brukes som pynt året rundt, men mange av dem har en tendens til å trekke mot juletreet når den tiden nærmer seg. Boken har gode beskrivelser, enkle diagrammer og trinn for trinn-bilder.

Men hvor kommer det fra, alt dette kreative? Hva er det som driver Arne & Carlos? Hva er det som fører til denne begeistringen for form, farge og håndarbeid? Det er det denne episoden av Bokprat handler om. I samtalen under hører du Arne & Carlos i samtale med Anette Garpestad.

Anette Garpestad
Markedssjef nye medier. Mer enn normalt opptatt av bøker og bokbransje. Girl Geek, SoMe-dame og glad i ting med eple på. Hører mer enn gjerne og mye på musikk. Med hodetelefoner. I det åpne landskapet.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.