Julesang: Syng julen inn!

JulesangJulesang
Julesang. Foto: Miriam Røe

De gode, gamle julesangene er for mange helt nødvendig for å skape julestemning. Nå er adventstiden i gang, og hva er vel mer stemningsfullt enn å samle familien til julesang? De fleste synes det er hyggelig å synge med, men problemet er ofte å huske teksten. Kanskje husker vi det første verset… men hva med resten?

I «Julesang» har vi samlet 40 av våre vakreste julesanger og gjengitt dem i tekst, notesatser og dessuten musikkakkompagnement på den medfølgende lydavspilleren. Sangene er utvalgt og presentert av kantor Alf Knutsen som også står for klaverspillet. De blir sunget i sin helhet av Henrik Sand Dagfinrud og Anine Kruse Skatrud og den totale spilletiden på lydenheten er på hele to timer. Vakkert spill og vakker sang har følge av nostalgiske julekort – og sørger for å sette deg i god julestemning! Den medfølgende lydavspilleren kan også kobles til et lydanlegg. «Julesang» kan være nyttig i undervisningen, både for å gi bakgrunnsstoff om våre tradisjonelle julesanger, og for å skape stemning og samhold før juleferien setter i gang.

Julesang
Fra lansering av Julesang på Herøy. Foto: Kåre Hansen

Lærere om «Julesang»:

«Advent er ei trivelig og travel tid på barnetrinnet i skolen. Det er ei tid der det skal formidlast mykje tradisjon, og julesangane er ein viktig del av dette. Det å kunne finne fram sangar med notar, tekst og playback i ei bok høres fantastisk ut! Dette ønsker eg meg!» Trude Løvoll Ødegaard, kontaktlærer Åse skole, Ålesund

«Dette en bok jeg som lærer vil ha stor nytte av. Dette vil spare meg for mye arbeid i ei travel adventstid. Playback til julesanger passer perfekt for oss lærere som ikke trakterer et instrument :)» Gunn Lise Bjertnes Hansen, Kontaktlærer ved Herøy skole, Nordland

«Med julens mest kjente sanger samlet på ett sted, letter denne boken hverdagen for læreren betraktelig. Ikke minst tror jeg boka kan motivere lærere til å gi seg i kast med julesanger man føler man ikke kjenner «godt nok» fra før. « Per Gjermund Storrø, Faglærer i musikk på Fjellhamar skole, Akershus

Vil du ha en smakebit? Hør et utdrag og se bilder fra boken på cappelendamm.no.