Oppskrift på julegrøt fra «Årets beste kokebok 2016»

JulegrøtJulegrøt
Julegrøt fra boken Grøt - På ville veier. Foto: Per Sollerman.

Har du lyst til å prøve en ny vri på tradisjonell julegrøt? Prøv å bytte ut risen med bygg! I Grøt – på ville veier får du 76 oppskrifter på alt fra havregrøt sunn kjøleskapsgrøt. Boken ble kåret til årets beste kokebok av NRKs jury, som sa: «Du får lyst til å lage grøt når du ser i denne boka».

Julegrøt (2 pers.):

Julegrøt
Grøt – på ville veier. Les mer og kjøp boken på cappelendamm.no

2 dl hel bygg
1 liter H-melk
1/2 vaniljestang
en klype salt
kanel, meierismør, sukker

Tilberedning

Legg grynene i vann over natten.

Hell fra bløtleggingsvannet. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i både stang og frø sammen med korn i en kjele.

Ha i melk og kok opp. Rør litt innimellom mens grøten putrer på lav varme.

Etter ca. 40-50 minutter er grøten klar. Smak til med salt. Er grøten for tynn – la den stå litt. Er den for tykk, tilsett mer melk.

Server grøten med kanel, smør og sukker.

TIPS:

Vil du inngå sukker, ha 1/2 dl honning mot slutten av koketiden eller sett honningen på bordet så man kan forsyne seg selv.

Les også

Slik lykkes du med brente mandler:

Her er Trines oppskrift på brente mandler

Johanne W. Jomisko de Figueiredo

(f. 1990) tar en mastergrad i Nordisk litteratur ved UiO. Vinteren 2016/2017 jobber hun som informasjonskonsulent i faktaredaksjonen.

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *