Deilige pannekaker med sprøstekt bacon

den internasjonale pannekakedagenden internasjonale pannekakedagen
Gull + pannekaker er den perfekte OL-kosen på den store internasjonale pannekakedagen, hvor Johannes Høsflot Klæbo vartet opp med å knuse alle under OL-sprinten i PyeongChang. Foto: Sara Johannessen

Tirsdag etter fastelavnssøndag er også Den internasjonale pannekakedagen! Og hva passer vel bedre enn å feire det historiske gullet til Johannes Høsflot Klæbo med gullpannekaker?

Den internasjonale pannekakedagen
Hurra! I dag blir det pannekaker 🙂 Det finnes utallige pannekake-varianter, og hvorfor ikke prøve en ny vri fra Lise Finckenhagens bok Pannekaker?

Vi har hentet denne oppskriften fra Lise Finckenhagens fantastiske kokebok Pannekaker – som ble nominert til «Beste norske kokebok» i 2015.

GRACELAND-PANNEKAKER

Holder til en herlig stabel av pannekaker

  • 225 g mel
  • 6 ss sukker
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 1/2 dl lettmelk
  • 70 g grovt peanøttsmør
  • 2 stor egg, lettvispet
  • 1 ss nøytral olje
  • smør eller olje til steking

Fyll og topping:

  • 1-2 bananer, skåret i pene skiver
  • 150 gram bacon i tynne skiver, sprøstekt
  • peanøttsmør
  • lønnesirup
graceland-pannekaker-fotografsara
De deilige bildene i boken er den superflinke fotografen Sara Johannessen som har tatt!

Slik gjør du:

  1. Bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bakebolle. Visp sammen melk, peanøttsmør, egg og olje. Hell væsken over det tørre og bland alt sammen til en glatt røre.
  2. Stek små (eller mellomstore) pannekaker over middels varme i en stekepanne med slipp-lett-belegg. Små stekepanner eller pannekakepanner er også perfekte å bruke. Det er ikke nødvendig å bruke mye fett i pannen under steking, det er litt smak og behag. Eventuelt kan du ha litt olje eller smør på et kjøkkenpapir og bare smøre pannen lett mellom hver gang. Snu pannekakene forsiktig når du ser at overflaten er i ferd med å «stivne» og undersiden er pent gyllenbrun. Stek videre i ca 40 sekunder på den andre siden.
  3. Bygg en heftig stabel med skivede bananer og sprøstekt bacon mellom lagene. Topp med en skje peanøttsmør og lønnesirup.