Ylva Bergqvist, 52 supper

Oppskrift på gulrotsuppe med ingefær og spisskummenyoghurt

gulrotsuppegulrotsuppe
Få oppskrift på deilig gulrotsuppe med ingefær og spisskummenyoghurt, fra boken 52 supper.
gulrotsuppe
Les mer om 52 supper av Ylva Bergqvist.


Supper er perfekt vintermat! Det varmer godt, det er uendelige valgmuligheter, og mange går fort å lage. I tillegg er supper mettende, næringsrike og stappfulle av vitaminer og gode smaker. I 52 supper av Ylva Bergqvist får du 52 suppeoppskrifter – en suppe i uken, hele året. Det kan velges mellom vegetarsupper, supper ferdige på 15 minutter, supper med fisk eller kjøtt, klassikere med en ny vri, og de store festsuppene som tilberedes med mye kjærlighet. Gulrotsuppe er en sunn klassiker, som kan varieres på mange måter. Denne oppskriften er vegetarisk, og kan med få grep gjøres vegansk, om ønskelig.

 

Se også: Oppskrift på thaisuppe

 

GULROTSUPPE med ingefær og spisskummenyoghurt

4 porsjoner

Søtsterk suppe med en ekstra smaksvri fra syltet ingefær. Hvis du vil gi suppen enda mer asiatisk smak, kan du tilsette litt kokosmelk i stedet for crème fraîche.

 

DU TRENGER
1 gul løk
1 stilk sitrongress
800 g gulrot
olivenolje til steking
1 liter grønnsakkraft
3 limeblad
1 dl crème fraîche
salt

SPISSKUMMENYOGHURT
2 dl gresk yoghurt
1 ts spisskummen
1 ss olivenolje
salt og svart pepper

TIL SERVERING
3 ss finhakket syltet ingefær
chiliflak
fersk koriander

 

  1. Bland sammen ingrediensene til yoghurten. Smak til med salt og pepper, og sett den kaldt.
  2. Finhakk løken. Del sitrongresset på langs, og bank det med knivskaftet. Skrell og skjær gulrøttene i små biter.
  3. Fres løken myk i olje i en romslig kjele i ca. 5 minutter på middels varme. Tilsett sitrongresset, gulrøttene, kraft og limeblader. Kok opp, og la det koke til gulrøttene er helt myke, ca. 25 minutter.
  4. Ta opp limebladene og sitrongresset, og kjør suppen jevn. Tilsett crème fraîche, og kok opp igjen. Smak til med salt.
  5. Legg ingefær i bunnen av tallerkenene. Hell over den varme suppen, og topp med en klatt yoghurt. Strø over chiliflak, og garner med fersk koriander.

 

TIPS
Syltet ingefær finner du blant de asiatiske matvarene i butikken. Hvis du ikke finner det, kan du smaksette suppen med 1 ss revet fersk ingefær og litt flytende honning.

 

Se også: Oppskrift på blåskjellsuppe