Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maaemo

– Mer grøt – og mindre Grandiosa!

Hver dag på Maaemo er veldig forskjellig. Likevel er det alltid masse lidenskap. Kjærlighet for jobben og maten som lages. Hele tjuefem mennesker er i sving for å kreere og servere mat til tretti gjester. Ingenting er lagt til tilfeldighetene, her er det presisjon til fingerspissene. Har du opplevd å spise på Maaemo, vet du hva vi snakker om.

– Vi jobber alle hardt med ett mål for øyet: Å gi dere som kommer inn døren en fantastisk opplevelse! fastslår Esben Holmboe Bang.

Les også

Dette er årets beste kokebok, ifølge NRK

Kjøkkensjefen vs. privatpersonen

Det er fjorten år siden Holmboe Bang flyttet fra København og til Oslo. Kjøkkensjefen på Maaemo har hatt en utrolig gastronomisk reise – som endte med tre Michelin-stjerner tidligere denne måneden. Samtidig lanserte han til ti i stil i anmeldelsen til Erik Valebrokk med tittelen «Norges lekreste matbok er servert».

Maaemo
Les mer om Maaemo og kjøp den lekre kokeboken på cappelendamm.no

Men er det noen forskjell på kjøkkensjef Esben og privatpersonen Esben?

– Det blir som å sammenligne en idrettsutøver som løper 100 meter med en som løper 1000 meter. Selvfølgelig er det forskjell. Maaemo er for meg et personlig uttrykk, det handler om profesjonalitet. Hjemme har jeg andre forutsetninger, andre mål. Likevel er det fellestrekk, fordi smakene og assosiasjonene er de samme.

Hva bør alle ha i kjøleskapet hjemme, da?

– Jeg har alltid egg, melk, smør. Vanlige ting. Du kommer langt med litt grønnsaker, frukt, meieriprodukter og tørrvarer, kommer det fra Esben.

 LES OGSÅ: Vinn en helaften for to på Maaemo

Inn med havregrøt – ut med Grandiosa

For tiden slår han også et ekstra slag for havregrøten, som han mener enkelt bør danke ut Grandiosa-pizzaen i de norske hjem.

– Havregrøten er undervurdert og passer like godt til middag som til frokost. Jeg slår et slag for mer grøt – og mindre Grandiosa! Norge må for øvrig være det eneste stedet i verden hvor man spiser så mye frossenpizza, sier Esben og smiler.

– Mange tenker at det er så vanskelig å lage avansert mat. Hva vil du si til dem?

– Aller først, det er ikke så farlig om du bruker 100 gram istedenfor 150. Det viktigste er at du forstår hvilken type rett du skal lage. Som oftest går det like bra å lage mat ved hjelp av bare sunn fornuft. Kort oppsummert, fokuser på målet – mindre på hvordan du kommer deg dit.

Har du ikke hatt mulighet til å oppleve å spise på Maaemo, så kan du fortsatt delta i konkurransen om å vinne en helaften for to!

 Norge må være det eneste stedet i verden hvor man spiser så mye frossenpizza!

Maaemo – et måltid tilpasset deg

Og helt til slutt, lurer vi selvfølgelig på hva Norges tre-stjerners-kjøkkensjef selv ønsker at man skal sitte igjen med etter et besøk hos ham og Maaemo-teamet:

– Åh … det er veldig individuelt fra gjest til gjest. Alle har sin egen historie, og det viktigste er at vi på Maaemo klarer å fange opp nettopp den forskjellen! Om du er fra Shanghai eller Kolbotn, så skal du føle deg spesiell! avslutter Esben Holmboe Bang.

En ting er i alle fall sikkert – kjøkkensjefen på Maaemo kommer til å holde på til han har gitt alt han har. Til inspirasjonsbanken er tom. I påsken fylles den i alle fall opp med gode venner på tur til San Sebastian.