Språk, dyr og en naturmann

Fire faktafavoritter til påskeferien

PåskePåske
Det bugner av gode bøker på fakta, så ta med deg en av disse fantastiske bøkene i påskeferien.

Påskeferien er etterlengtet tid for å kose seg med lesestoff – enten du er hjemme eller på fjellet. Er du en av dem som ønsker noe annet enn krim og quizbøker, har vi plukket ut fire favoritter fra faktaredaksjonen. Her er det virkelig mye å lære – toppet med både latter, omtanke, tårer og en dose kjærlighet.

Hjernesterk av Anders Hansen

Påskeferien
Litt mosjon hver dag gjør underverker for hjernen. En god grunn til å kombinere påskeegget med tur enten på ski eller beina.

Den svenske psykiateren var på Norgesbesøk i mars – til stor suksess. Hjernesterk av Anders Hansen gir deg et fascinerende innblikk i hva litt mosjon faktisk gjør med hjernen din – samtidig som du får effektive og enkle triks til hvordan du kan påvirke kropp og sinn i en positiv retning. Det vi liker veldig godt med Anders Hansen, er at han ikke er opptatt av at du skal måtte ha hverken fancy utstyr eller slite deg ut med treningen din. Det handler om å komme seg ut og bevege seg!

 

Naturmannen og jeg av Lene Julsen

Guri Hjeltnes kalte henne «Øyeblikkets mester» (…) og «Herlig sjarmerende» i sin anmeldelse i VG. Og det er nettopp Lene Julsens særegne måte å skrive på i Naturmannen og jeg – han lovet meg aldri gull, bare grønne skoger som begeistrer så vel kvinner som menn.

Påskeferien
Lene Julsens måte å skildre livet på i Naturmannen og jeg er ikke annet enn herlig sjarmerende.

Og du trenger ikke å ha en naturmann hjemme! Alle som er i et forhold eller har vært i et forhold vil kjenne seg igjen i Julsens skildringer. For er vi egentlige bare to individer som drar hverandre i hver sin retning? undrer journalisten og skribenten fra Sarpsborg.

Tekster om Naturmannen ble først trykket i nett-tidsskriftet Harvest, og ble raskt en snakkis. A-magasinet publiserte fire episoder som en sommerserie i 2016, til overveldende respons. NÅ er boka her! Og barnet! Vi garanterer påskeunderholdning på sitt beste!

 

Les også Lene Julsens blogginnlegg om fordeler og bakdeler med å være dama til Naturmannen.

Dyrenes indre liv av Peter Wohlleben

Påskeferien
Fra Trærnes hemmelige liv til Dyrenes indre liv: Den tyske forfatteren og skogvokteren Peter Wohlleben gjør det igjen.

Tenk om du kunne høre hva ravnene snakker om i skumringen eller lest følelsene til ekornene som hopper fra tre til tre … Og visste du at hanen lyver for hønene sine? At ravner kan føle kjærlighet?

Vi er mange som har et kjæledyr vi er glade i – og Peter Wohllebens nye bok er lettlest og engasjerende. For er egentlig dyrene så ulike oss mennesker? Ikke hvis vi skal tro forfatterens egenopplevde analogier. Dyrenes indre liv gir deg et unikt innblikk i en fascinerende hverdag, hvor det ikke mangler på humor, kjærlighet, sorg eller omtanke. Her er det masse nytt å lære!

 

Alle nonner drar av Georg Kjøll

Påskeferien
I Alle nonner drar – språk på ville veier ønsker Georg Kjøll å feire den språklige kreativiteten!

Språk er gøy – og særlig når ord og uttrykk brukes feil, kan det bli en skikkelig god latter. Georg Kjøll er forfatteren bak boken Alle nonner drar – Språk på ville veier, og har selv doktorgrad i lingvistikk og filosofi. Ved hjelp av en samling på over 200 «ikke-etablerte» avarter av faste uttrykk, som få blod på mølla, være på bærspor, love noen gule og grønne skoger eller sove som en stein i glasshus, forklarer han hvordan språk fungerer og hvorfor det noen ganger går galt. Vi lover mye moro!

Les også Georg Kjølls blogginnlegg om Å Skyte spurv med kaniner!

Ha en fantastisk påske!