Klar for å innta hagen?

Nå er det høytid for hage og uteliv

hagehage
Lyst på grønne fingre? Boken "Min hagekalender" av Tommy Tønsberg hjelper deg blant annet å huske når du skal så, plante, ta stiklinger, gjødsle, kalke, luke, pode og høste.
hage
Måned for måned: Få skikk på hagen din med denne praktiske hageboken. Tommy Tønsberg er en populær og kunnskapsrik foredragsholder og forfatter av flere hagebøker.

Denne helgen braker sesongen løs med den store hagemessen i Lillestrøm. Vi feirer at det er tid for uteliv og hage igjen med Tommy Tønsbergs aller nyeste bok, Min Hagekalender – 12 måneder i hagen. Dette er boken for deg som ønsker å få skikk på hagen din – enten du allerede har grønne fingre eller ønsker å få det!

– Om våren legger du grunnlaget for resten av sesongen i hagen. Frø skal sås, stiklinger tas, bed ryddes og planlegges. Men i den hektiske våren kan det være vanskelig å huske alt som bør gjøres og ikke minst når det skal gjøres, sier Tommy Tønsberg.

Tips og triks til hagen

Min hagekalender hjelper deg blant annet å huske når du skal så, plante, ta stiklinger, gjødsle, kalke, luke, pode og høste. Kalenderen minner deg også om når småfuglene trenger ekstra vinterfôring og gir deg inspirasjon til nye hageprosjekter.

I tillegg til mange praktiske råd, tips og ideer om hagebruk, er det sider med plass til egne notater, sjekklister og skisser. På disse sidene kan du samle verdifulle erfaringer fra din egen hage som er gull verdt når hagesesongen plutselig står for tur igjen neste år.

Jeg håper boken vil være til både nytte og inspirasjon. Tommy Tønsberg

– Med hagekalenderen får du tips om når du bør sette i gang med hagens gjøremål, og det er plass til å notere ting du kommer på at du skal gjøre. Jeg håper boken vil være til både nytte og inspirasjon, sier Tommy Tønsberg.

Det at boken tar for seg måned for måned gjør at målet om en frodig og velstelt hage aldri har vært nærmere. Ja takk til et uterom som bugner av friske grønnsaker, frukt og bær til praktfulle blomster, busker og trær. Med denne kalenderen får du stor glede av hagen din i mange år fremover!

 

SJEKK OGSÅ UT DISSE INSPIRERENDE HAGEBØKENE:

hageDyrking på liten plass:

Har du liten plass, men drømmer om en aldri så liten grønnsakshage likevel? Ikke noe problem! Du trenger ingen stor hage for å dyrke velsmakende bær og frukt, sprø grønnsaker eller duftende urter – det holder med et par potter og en oppfinnsom utnyttelse av plassen. I denne boken får du tipsene til hvordan utnytte vinduskarmer, balkongen, en krok på terrassen, pallekarmer eller selvvanningskasser på veggen til det fulle.

 

Dyrk selv – hagetips og oppskrifter:

Mat fra egen avling smaker ekstra godt! Prøv blant annet fristende oppskrifter med smaker fra hele verden – friterte squashblomster, fylte auberginer, tabbouleh, kjøttgryte med rabarbra og eplekake.

hageDet aller beste er at det er enkelt å dyrke deilige tomater, chili, paprika, koriander, rabarbra og jordbær i din egen hage. I denne boken deler forfatter, tv-produsent og programleder Doreen Månsson sine erfaringer om dyrking på friland, i drivhus og pallekarmer og hjelper deg å skape en frodig hage som bugner av friske grønnsaker, urter, frukt og bær. Tommy Tønsberg har oversatt boken.

Vibeke C. Christiansen
er informasjonsansvarlig for faktaredaksjonen og har bakgrunn som journalist og redaktør fra mediebransjen. Jeg brenner for godt innhold, kommunikasjon og formidling!
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *