Aktuell på Lindmo lørdag

Forbløffende innblikk i dyrenes følelsesliv

"Dyrenes indre liv" har solgt over 250 000 i Tyskland, og forfatteren kommer på Lindmo lørdag.

I fjor forandret han vårt syn på trærne, og i år forbløffer han oss med et helt nye innblikk i dyrenes følelsesliv. Lørdag kan du se forfatteren av Dyrenes indre liv, Peter Wohlleben, på Lindmo.

dyrenes indre liv
Overraskelsene står i kø i denne forbløffende boken om dyrenes følelsesliv.

I fjor hadde Trærnes hemmelige liv en enorm suksess i Tyskland og også her til lands. Vi som leste den, føler at trær og skog ikke lenger er det samme. Nå står altså dyrene for tur, og også i Dyrenes indre liv er det overraskelser i fleng. For også dyrene har et mye større register enn man skulle tro. Forfatteren Peter Wohlleben har fordypet seg i nyere forskningsstudier og kombinerer funnene derfra med sine egne observasjoner i naturen og på gården han bor. Det har gitt oss et forbløffende innblikk i dyrenes følelsesliv som inneholder kjærlighet, sorg og omtanke.

Geiter kan telle og haner lyver for hønene sine

Dyrenes indre liv gir forbløffende ny innsikt. Som leser kan man ikke unngå å bli berørt av forfatterens kjærlighet til dyrene, og her er det mange nye artige fakta som man kan brife med i diverse sosiale sammenhenger:

 Visste du for eksempel at …

 • hanen lyver for hønene sine
 • kua kan føle takknemlighet
 • hjortedyr sorg
 • hester kan skamme seg
 • geiter kan telle
 • ravnen føler kjærlighet
 • ekornet gir barna sine navn
 • duer kan gjenkjenne bilder
 • fisker kan føle angst
 • griser er veldig sosiale
 • bier husker mennesker og stikker dem de ikke liker

Kjempesuksess i Tyskland

Peter Wohlleben har studert og arbeidet med skogbruk i Tyskland i mange år. Han bor på en gård i Hummel, og han har tidligere utgitt en rekke artikler om sitt virke. Trærnes hemmelige liv har solgt over 700 000 eksemplarer i Tyskland og oversettes nå til 30 land. Og i år er det altså Dyrenes indre liv som tar verden med storm, og i Tyskland har den allerede solgt i over 250 000 eksemplarer.

På Lindmo

På Lindmo kan du høre forfatteren av «Dyrenes indre liv» Peter Wohlleben og se ham i samtale med statsminister Erna Solberg. Foto: Julie Marie Naglestad

Da Trærnes hemmelige liv kom ut på norsk i fjor vår, var Peter Wohlleben på Skavlan. Nå er han som snarest i Norge igjen for å være med på Lindmo. Der møtte han bl.a. statsminister Erna Solberg, så lørdag kveld kan du se hva hun mener om dyrenes indre liv.

 

Knut Gørvell
Jeg er utviklingssjef for skjønnlitteraturen i Cappelen Damm. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk. Jeg og kjæresten min har til sammen seks barn, så denne bloggen vil i tillegg til tanker om bøker og kultur også handle om livets viderverdigheter i en storfamilie i en travel hverdag med 8 B-mennesker.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *