Marienlyst skole på Geitmyra

Dyrenes indre liv – hæ?

LATTERMILD STEMNING: Elevene fra Marienlyst skole prater om favorittdyr og dyrefølelser. Se filmen nederst i saken.

Hva er favorittdyret ditt? Prater kattene sammen? Og hva med hønene? Vi tok turen til Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo – for å snakke om boken Dyrenes indre liv av Peter Wohlleben. Se filmen nederst i saken!

Lager lunsjen selv

Dyrenes indre liv
STOR STAS MED HØNER: En hane – og flere høner – får sine minutter i rampelyset når skoleklasser besøker Geitmyra.

Skoleklasser i Oslo og omegn har muligheten til å oppleve en annerledes dag på Geitmyra hvor man lærer om bærekraftig mat, matopprinnelse, dyrking, smak og tilberedning. Og lunsjen – den lager naturligvis barna selv!

Denne aprildagen var Marienlyst skole på besøk – og vi benyttet anledningen til å slå av en prat med noen av elevene i forbindelse med Peter Wohllebens nye bok om dyrenes følelsesliv.

Vil lære barn om matkultur

Visste du at historien om Geitmyra matkultursenter for barn begynte i 2009 da Andreas Viestad tilfeldigvis kom forbi gården? Beliggenheten midt mellom øst og vest i byen og nærheten til Geitmyra skolehager, så han på som et ideelt sted å lære barn fra Oslo og omegn om hva mat egentlig er og hvordan man dyrker og tilbereder den. 1. september 2011 åpnet Geitmyra matkultursenter for barn. Dagen etter startet undervisningen og siden da har det vært daglig undervisning av barn og unge på matkultursenteret.

(kilde: geitmyra.no)

Se videoen her: