Her er Trines sjekkliste før du inviterer hjem

Trine InvitererTrine Inviterer
INVITER DU OGSÅ: Det trenger ikke være så komplisert når man skal invitere folk på besøk, understreker Trine og oppfordrer folk til å invitere hjem denne høsten! Foto: Mona Nordøy (Trine).

For mange av oss har det for lengst blitt en vane å sjekke Trines matblogg for velsmakende ukemenyer. Men hva bør du tenke på før du inviterer hjem denne høsten? Vi fikk Trine til å avsløre sin personlige super-sjekkliste.

 

Trine Inviterer
TRINE INVITERER: Trine har alltid vært glad i å invitere til hyggelige lag, nå vil Norges matdronning at du gjør det samme!

Det geniale med landets bestselgende kokebokforfatter er nettopp at maten er enkel og sunn, men ikke minst at det også alltid smaker fantastisk godt. I sin tredje kokebok, Trine inviterer – Menyer til hverdag og fest, vil Trine inspirere deg til å invitere til små og store sammenkomster hjemme hos deg selv. I boken presenteres nærmere 90 oppskrifter, hvorav nesten 80 er nye og ikke tidligere publisert på bloggen.

Dagbladet skriver i sin anmeldelse av boken at om du er begeistret for bloggen og Trines tidligere kokebøker, vil du ikke bli skuffet:

Boka vil appellere til alle som er på jakt etter bankers, gjennomtestede oppskrifter, som vil falle i smak hos hele familien.

1. Hva skal serveres?

Når du inviterer til små og store lag hjemme, vil du selvfølgelig at folk skal kose seg med maten som serveres. Til lunsj og uformelle middager anbefaler Trine å satse på hverdagsretter. Disse rettene skal være noe du er trygg på å lage, som du vet faller i smak og som igjen ikke krever så mye av deg.

TIPS! Hvorfor ikke invitere til frokost? Da får du besøk tidlig på dagen (og kan slappe av på kvelden) – og kan servere nytrukket kaffe og hjemmelagde rundstykker. Enkelt og garantert en vinner! Får du venninnene på besøk, kan en champagnefrokost gjøre det lille ekstra.

2. Hvor mye mat skal du beregne?

Mengden mat som skal beregnes er vanskelig – folk spiser så individuelt. Som et utgangspunkt kan du beregne 500 gram mat per person for hele måltidet, uavhengig av hvor mange retter du har tenkt til å servere. Husk alltid å beregne mer mat om gjestene skal forsyne seg selv enn om du anretter rettene på porsjonstallerkner.

TIPS! Jo flere til bords, desto enklere meny, er Trines tommelfingerregel. Det blir ofte gryterett, supper eller langtidsstekt stek når det er mange til bords hos Trine.

Trine Inviterer
GIFTET SEG I ROMA: Trine elsker både Italia og pizza. Vi inviterer gjerne til pizzaverksted i høst. Foto: Mona Nordøy

3. Hva kan gjøres før gjestene kommer?

Lag ferdig minst en av rettene på forhånd. Det gjør alt så mye enklere og mindre stressende. Dette kan for eksempel være desserten, som gjerne kan lages god tid i forveien.

TIPS! Mange desserter kan lages både en, to og tre dager i forveien, så tar du krem og dekorering av for eksempel bær og sjokolade rett før servering.

4. Du trenger ikke gjøre alt selv!

Aldri vær redd for å be om hjelp, enten det er et lite eller stort lag du har invitert til. Folk er som oftest positivt innstilt til å hjelpe til, og så er det også en fin «icebreaker» dersom det er flere som ikke kjenner hverandre.

TIPS! Hva med å invitere til pizzaverksted – hvor gjestene får ansvar for å lage hver sin egenkomponerte pizza? Eller bytt ut det tradisjonelle koldtbordet med en skikkelig tex-mex-kurvfest. Da kan alle ta med sine personlige favoritter. 

Enkle hverdagsretter er mitt mantra. Helt siden jeg startet med bloggen, var målet å lage oppskrifter som alle kunne få til!

 

LES OGSÅ: Dagbladet testet flere av rettene fra Trines nye bok!

I denne videoen avslører Trine sin personlige favorittrett!

Lyst på en indisk vri på lammekjøttet?

Vibeke C. Christiansen

er informasjonsansvarlig for faktaredaksjonen og har bakgrunn som journalist og redaktør fra mediebransjen. Jeg brenner for godt innhold, kommunikasjon og formidling!

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *