Kakeoppskrift fra Kristine Ilstad:

Ta eplekaken til nye høyder

Det søte livDet søte liv
NORSKE EPLER: Kristine Ilstad er en mester i å bake himmelske kaker. Prøv denne eplekaken toppet med karamell og mandler.

Eplekake er kanskje noe av det enkleste og beste som finnes, selvfølgelig også gjerne rykende varm rett fra ovnen. Her får du fredagens kakeoppskrift fra Kristine Ilstad. Mandler og karamell vil løfte den tradisjonelle eplekaken til nye høyder.

 

– Mmmmm… Dette er en helt utrolig nydelig eplekake. Epler, mandler og karamell er rett og slett en utrolig god kombinasjon! Kaken blir saftig og litt klissete på grunn av mye, deilig karamellsaus som øses over før steking og som deretter renner igjennom kaken under steking. Kaken er enkel å lage fordi man kan bruke ferdig karamellsaus på flaske, men hjemmelaget karamellsaus kan også brukes, skriver Kristine Ilstad i sin splitter nye kakebok, Det søte liv – Kaker for enhver smak.

Det søte liv
Over 200 helt nye oppskrifter inndelt etter smakskapitler. Her er det noe for enhver smak: VANILJE, SITRUS, BÆR, FRUKT, KAFFE, SJOKOLADE, KARAMELL, NØTTER, KRYDDER og LAKRIS.

Kakedeig:

  • 6 egg
  • 6 dl sukker
  • 200 g smør
  • 3 dl melk
  • 11 dl hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 ts bakepulver

Eple- og karamellfyll:

  • 8-10 store epler
  • 100 g mandelflak
  • 2 dl karamellsaus

Slik gjør du:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle.
  2. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre.
  3. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken og rør til
    deigen er jevn og klumpfri.
  4. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
  5. Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Stikk epleskivene tett ned i kakedeigen.
  6. Dryss over mandelflak.
  7. Hell karamellsaus jevnt over kaken.
  8. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 25–30 minutter (pass på at den ikke stekes for lenge – for da smaker karamellen brent).
  9. Avkjøl kaken i formen. Del den opp i passe store biter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
Det søte liv
KAKEDRONNINGEN: Kristine Ilstad driver bloggen Det søte liv, Norges største kakeblogg, med nærmere 4000 oppskrifter og tusenvis av besøkende hver dag. FOTO: Christina Børding
Vibeke C. Christiansen

er informasjonsansvarlig for faktaredaksjonen og har bakgrunn som journalist og redaktør fra mediebransjen. Jeg brenner for godt innhold, kommunikasjon og formidling!

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *