Gavetips til de som elsker å lage mat:

Julegavetips som metter: Kokebøker for alle

julemeny fra Trinejulemeny fra Trine
VG GA TERNINGKAST 5: Et ypperlig verktøy for deg som vil samle familie og venner til en koselig stund rundt bordet, skrev anmelder Hege Lyngved Odinsen.

Trenger du julegavetips til hobbykokken i familien? Vi har plukket ut seks kokebøker som passer for alle!

Til den som elsker å invitere på middag: Trine inviterer er perfekt for de som trenger ny inspirasjon til søndagsmiddagen, lunsj med venner eller større festmiddager.

Trine inviterer  – Trine Sandberg

En flott gave til alle som inviterer mye på middag. Trine byr på smakfulle og enkle menyer, og inkluderer sine beste råd og tips om hvordan du best kan planlegge og forberede måltidet, og hvordan du beregner porsjoner til mange gjester. Boken gir deg oppskrifter på «mat som garantert vil skape god stemning rundt bordet», skriver Dagbladets anmelder.

Kjøp Trine Inviterer på cappelendamm.no

 

julegavetips
Til den avanserte: Maaemo er en praktbok for alle som er interessert i gourmetmat. «For meg er denne boken en umiddelbar klassiker», skriver René Redzepi, kjøkkensjef på Noma i København.

Maaemo – Esben Holmboe Bang

Dette er virkelig en spektakulær gavebok, perfekt for de som er over gjennomsnittet opptatt av mat. Maaemo drives av Esben Holmboe Bang som skriver ærlig og engasjert om restaurantens smaker, identitet, og visjon. Og ikke minst gir boken leseren mulighet til å skape sitt eget lille Maaemo hjemme: Her presenteres 80 oppskrifter på mange av restaurantens signaturretter. Bildetekst: Til den som bor alene/er single.

Kjøp Maaemo på cappelendamm.no

 

Til den single: 1 porsjon er en praktisk bok for alle som lager mat alene. Ukesmenyene er både sunne, billige og bidrar til redusert matsvinn!

1 porsjon – Adam Bjerck

Kjenner du noen som lager mye mat alene? Denne boken er et supert julegavetips til alle som lever i små husholdninger! Adam Bjerck fra Adams Matkasse mener at du må spise både godt og sunt selv om du gjør det alene. Boken har fokus på raske – og ikke for dyre – retter i hverdagen. Den inneholder også praktiske ukemenyer som gjør det enkelt å planlegge og handle, slik at man ikke ender opp med mange ubrukte ingredienser i kjøleskapet, som til slutt må kastes.

Kjøp 1 porsjon på cappelendamm.no

 

julegavetips
Til den eksperimentelle: En super gave til alle som liker å  imponere med eksotiske og lekre retter!

Masalamagic – Niru Kumra

Til den som liker å eksperimentere med nye retter, anbefaler vi Masalamagic. Niru Kumra ønsker at indisk mat skal bli like vanlig i norske hjem som fredagstacoen! For å hjelpe i gang har hun laget en kokebok med alt fra nydelig indisk festmat til velsmakende vegetarretter.

Kjøp Masalamagic på cappelendamm.no

 

julegavetips
Til nybegynneren: Ja, du kan bake! Boken Alle kan bake guider deg igjennom bakeprosessen fra A til Å.

Alle kan bake – Elin Vatnar Nilsen

«(…) en bok som alle nybegynnere vil elske, men der også de mer drevne bakerne får i bøtter og spann med påfyll av kunnskap og ferdigheter», skriver Olav Birkeland fra hobbykokken.no. Konditor Elin Vatnar Nilsen viser deg hvordan du kan lage alle klassikerne, på en enkel og og oversiktelig måte. «Fin oppbygging – gode råd – og vi elsker «Slik lykkes du» og «Hva skjedde?», Maison Mat og vin.

Kjøp Alle kan bake på cappelendamm.no

 

julegavetips
Til den ivrige bakeren: Boken inneholder over 200 oppskrifter på fantastisk gode kaker – her er det noe for enhver anledning. En flott gave til alle som baker mye og ønsker å teste ut nye oppskrifter!

Det søte liv – Kaker for enhver smak – Kristine Ilstad

Dette er boken for de som baker ofte! Boken er delt inn i ti kapitler etter smak, slik at man enkelt kan finne oppskrift etter hvilken smak man ønsker akkurat den dagen. Her finner du kaker med smak av alt fra sjokolade, lakris, sitron og karamell. Kristine Ilstad driver Norges største kakeblogg, og byr i denne boken på hundrevis av fristende oppskrifter.

Kjøp Det søte liv – Kaker for enhver smak på cappelendamm.no

 

Les også

Julegavetips: Sju bøker til friluftslivmennesket