Lag din unike OL-genser fra denne strikkeboken

strikke OL-genserstrikke OL-genser
– Det er en fryd å få lov til å samle så mange fine strikkeoppskrifter mellom to permer, sier forfatter Siri Sparboe. Del bilder med #norskeOLgensere

Fredag braker det løs med åpningsseremoni i Pyeongchang i Sør-Korea. Her får du oppskriften på genseren fra OL i Torino i 2006 - perfekt se-på-OL-strikkekos :)

Norske OL-gensere 1956-2018 inneholder mange oppskrifter til voksne og barn:

• 17 offisielle norske OL-gensere i ulike varianter og fargekombinasjoner.
• 15 oppskrifter på luer, pannebånd og hals.
• 4 oppskrifter på votter og pulsvanter.
• 4 oppskrifter på sokker og strømper.

Du finner også tips til hvordan du kan lage personlige gensere og hvordan du kan gå frem for å strikke slik at plagget passer perfekt.

Visste du at forskning viser at strikking bidrar til å holde deg frisk i hodet? Når du strikker mønstre trener hjernen din og sjansen for at du blir «gammel og glemsk» reduseres med så mye som en tredjedel. Det sies at selveste Einstein strikket for å hvile hjernen sin, så vi kan trygt si at vi er i godt selskap.

Se oppskriften på genseren fra OL i Torino 2006 nederst i saken.

– Det er en fryd å få lov til å samle så mange fine strikkeoppskrifter mellom to permer. Her får du en kronologisk rekkefølge av samtlige norske OL-genserne gjennom historien. Det er gøy å legge merke til at enkelte mønsterborder går igjen i mange av oppskriftene og hvordan ulike kombinasjoner er med på å skape nye uttrykk, forteller en engasjert forfatter, Siri Sparboe.

Fredag 9. februar er det åpningsseremoni for vinterlekene i PyeongChang, og Siri Sparboe gjester God Morgen Norge-studioet sammen med Arne Scheie og Marianne Jemtegård.

strikke OL-genser
De fleste av oss har et forhold til de utøverne som er avbildet på originaloppskriftene som innleder hvert kapittel i boken. Magasinsiden er fra D2. Foto: Siri Sparboe

Enkel og elegant strikk

Vi kan garantere at du finner minst en genser du har et forhold til. I vår fikk også OL-genseren fra 1980 en ny renessanse etter at den dukket opp på TV-skjermen i programmet Skårungen.

– Oppskriften finner du på side 54 i boken min. Jeg tror flere vil falle for 1964 Innsbruck. Et mønster som er enklere å strikke enn man kanskje skulle tro, legger Sparboe til.

Farger og kofter til den erfarne

Hvis du elsker å strikke kofter, finner du forfatterens favoritt på side 40: OL-genseren til de XI olympiske vinterleker i Sapporo er en lekker, tofarget kofte. Mønsteret krever litt konsentrasjon i starten, men er enkelt og morsomt å strikke når du ser gangen i radene. Perfekt OL-kos!

– Mønstrene fra 90-tallet er mer krevende, med flere farger og lange rapporter. Perfekt for deg som liker utfordringer og ditto mestringsfølelse. Trives du med enkle oppskrifter, er det også flere mønstre å velge blant, og hvis du lurer, så er det nettopp 1956 Cortina som Tore Renberg har på seg på pressebildene som er «over alt» for tiden, sier OL-strikkeeksperten.

Under ser du oppskriften til en relativt «ukjent» OL-genser. Genseren tilhører OL i Torino i 2006. LYKKE TIL! 🙂

strikk OL-genser strikk OL-genser

PS: Del gjerne dine strikkebilder med #norskeOLgensere på Instagram.

Vibeke C. Christiansen
er informasjonsansvarlig for faktaredaksjonen og har bakgrunn som journalist og redaktør fra mediebransjen. Jeg brenner for godt innhold, kommunikasjon og formidling!
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *