Vi gratulerer forfatterne våre med Vixen-pris

PappahjertePappahjerte
FIKK JURYPRISEN: – Jeg er så vanvittig glad og stolt at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg, sier Pappahjerte. Foto: Peter Kihlman/Pappahjerte

Det har stormet rundt Vixen-utdelingen. Gårsdagen ble uansett en fest for Cappelen Damms forfattere Kristin Gjelsvik, Treningsfrue, Pappahjerte, Trine Sandberg og Franciska Munck-Johansen.

Årets influencer: Livsstil
Kristin Gjelsvik (Styleconnection)

Kristin Gjelsvik
Kristins mål med boken er at alle som vokser opp i dag, og alle som ikke føler seg bra grunnet det vanvittige kroppspresset vi pålegges, faktisk skal føle seg bra nok, og lære å elske seg selv akkurat som vi er! Kjøp boken på CappelenDamm.no

– Denne prisen betyr så mye! Og at jeg får tildelt denne prisen, betyr at man faktisk ikke trenger en topplisteplassering på blogg.no for å bli hørt. Man trenger ikke drive med clickbaits, kle av seg, eller å provosere seg til oppmerksomhet. Man kan faktisk bli sett – OG hørt – ved å bare være seg selv 100 prosent – eller 110 prosent som vi sier på Paradise, sa 31-åringen fra talerstolen idet hun mottok prisen for årets influenser i livsstilkategorien.

Les også

Blogger Kristin Gjelsvik:

– Jeg har fått høre at jeg har «reddet» flere fra operasjonsbordet

I høst kom hun ut med sin aller første bok, #branok, hvor hun tar et oppgjør med det stadig økende kroppspresset unge norske jenter utsettes for. I boken forteller hun på sitt levende bloggspråk om hvordan bloggverdenen virker og påvirker og gir masse tips og konkret hjelp til å motstå kroppspresset og få bedre selvtillit: Ved å være ekte og naturlige er vi – bra nok!

Les forrige ukes kronikk på Aftenposten her!

Årets influencer: Trening og helse
Camilla Aastorp Andersen (Treningsfrue)

Vixen Influencer Awards
Selv håper Camilla Aastorp Andersen at Helårskroppen kan bli med i treningsbagen som et lite oppslagsverk, eller ligge på kjøkkenbenken for inspirasjon til gode oppskrifter. Kjøp boken på CappelenDamm.no

– Jeg er utrolig stolt av å vinne Influencer Award i kategorien trening og helse. Det å kunne bruke mine kanaler til å spre litt ekstra treningsglede i folks liv er noe jeg setter veldig stor pris på. Jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt og spennende år! sier Camilla Aastorp Andersen.

Med Helårskroppen – Trening og mat for en sunn og glad kropp vil Treningsfrue Camilla Aastorp Andersen inspirere til både trening og kosthold, men ikke på en påtvunget måte. Målet med boken er å dele egne tanker og erfaringer slik at leserne kan finne treningsglede og motivasjon. Nå trykkes boken allerede i et tredje opplag.

Les også

Hvordan komme i gang med treningen?

Her er Treningfrues beste tips!

– Det er jo helt uvirkelig at boken har fått en sånn pangstart! Jeg husker jeg var veldig spent og litt nervøs i det den skulle utgis, men responsen har vært overveldende, sier Treningsfrue, som har mellom 30-50 000 unike lesere i uken.

Årets business
Trine Sandberg (Trines matblogg)

Trine Sandberg
Trine Sandberg er Norges mest populære matblogger og tidenes bestselgende kokebokforfatter hos Cappelen Damm.

– Jeg synes selvsagt dette er veldig gøy! I 2017 måtte jeg bruke (altfor) mye tid på testing og oppfølgning av den nye nettsiden, samt at jeg laget min tredje kokebok Trine inviterer, og det ble derfor ikke så mye tid til å blogge om mat som jeg hadde ønsket. Men selv om det ikke var så mye aktivitet på bloggen, så jobbet jeg altså mer enn noen gang for å legge et godt grunnlag for min videre bloggvirksomhet – og da varmer en slik pris ekstra, ekstra godt! sier Trine Sandberg.

Hele Norges favorittmatblogger, Trine Sandberg, feirer 10 år som matblogger og inviterer til god mat og godt selskap i sin tredje bok, Trine Inviterer – Menyer til hverdag og fest. Her får du et stort antall oppskrifter å boltre deg med – nærmere 90 oppskrifter, hvorav nesten 80 er nye og ikke tidligere publisert på bloggen. Trine byr på smakfulle og enkle menyer, og inkluderer sine beste råd og tips om hvordan du best kan planlegge og forberede måltidet, hvordan du beregner porsjoner til mange gjester og hva du kan gjøre ferdig på forhånd.

Les også

Her er Trines sjekkliste før du inviterer hjem

Alle menyene er illustrert med Trines vakre matfotografier som hun er kjent for fra bloggen, trinesmatblogg.no, og de tidligere, bestselgende kokebøkene sine, Trines mat og Trines mat 2.

Juryprisen
Pappahjerte

Vixen Influencer Awards
Peter Kihlman driver bloggen Pappahjerte, som er Norges største pappablogg. Kjøp Pappahjerte – Fra ungkar til far på CappelenDamm.no

– Jeg er så vanvittig glad og stolt at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Dette betyr så utrolig mye og jeg ønsker å vise meg prisen verdig, ved å ta det ansvaret som ligger i en slik utmerkelse, sier Pappahjerte-blogger Peter Kihlman, før han legger til:

– Å vinne denne prisen er absolutt ikke målstreken, snarere en sterk pådriver for å gjøre virkelig store ting i 2018, og jeg gleder meg allerede.

I 2016 kom pocketutgaven av boken Pappahjerte – Fra ungkar til far (2014). Kihlman gir den norske småbarnsfaren en stemme og vi får være med på forfatterens forvandling fra ungkar til far. Boka handler om livet som småbarnsfar, men også om svangerskapet, fødselen med tips til far på fødestua, det første bleieskiftet, søvnløse netter, parforholdet når man har barn og litt om rollen som mann og pappa i dagens samfunn.

Årets influencer: Interiør
Franciska Munck-Johansen (Franciskas vakre verden)

Med bloggen Franciskas Vakre Verden, som er en av Norges største interiør- og kakeblogger, fikk Franciska Munck-Johansen prisen for årets interiør-influenser.

Vixen Inluencer Awards
Franciska har bakt kaker i mer enn 35 år, og her er hennes aller beste oppskrifter samlet på ett sted. Kjøp boken på CappelenDamm.no

– Tuusen hjertelig takk til alle dere fantastiske fine følgere. Jeg har akkurat gått av scenen som vinner av Vixen Influencer Award interiør, skrev Munck-Johansen på sin Instagram-profil.

Det er ikke bare interiør Franciska er god på. For to år siden kom boken Franciskas fristende kaker på Cappelen Damm. Den er full av vakre bilder og gode oppskrifter. Her finner du oppskrifter på kaker som smaker helt fantastisk, ser imponerende ut og i tillegg er enkle å lage. Bli med inn i en eventyrlig kakeverden og la deg friste av oppskrifter som: Oreo-iskake med bringebær, Crêpekake med limekrem, Sjokoladekake med karamelliserte popkorn og mye mer.

Vinnerne i Vixen Influencer Awards 2017:

Årets influencer: mote
Celine Aagaard

Årets influencer: beauty
Her deles det ikke ut noen pris etter vinnerens ønske.

Årets influencer: livsstil
Kristin Gjelsvik (Styleconnection)

Årets influencer: interiør
Franciska Munck-Johansen (Franciskas Vakre Verden)

Årets influencer: mat
Ida Gran Jansen

Årets influencer: trening og helse
Camilla Aastorp Andersen (Treningsfrue)

Årets gullpenn
Sigrid Bonde Tusvik & Lisa Tønne (Tusvik & Tønne)

Årets stjerneskudd
Synnøve Skarbø & Vanessa Rudjord (Synnøve & Vanessa)

Årets sterke mening
Tale Maria Krohn Engvik (Helsesista)

Årets business
Trine Sandberg (Trines matblogg)

Folkets favoritt
Marna Haugen Burøe (Komikerfrue)

Årets influencer
Her deles det ikke ut noen pris etter vinnerens ønske

Årets forbilde (i samarbeid med Specsavers)
Tale Maria Krohn Engvik (Helsesista)

Juryprisen
Pappahjerte