Smakene fra disse landene er noe helt spesielt

oppskrift hummus og falafeloppskrift hummus og falafel
Matkjøkkenet rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten er en av de store mattrendene i 2018. Vil du også kutte ned på kjøttforbruket, er dette virkelig rettene å se opp for! Foto: Bahar Kitapci

Mat fra Tyrkia og Midtøsten er en av de store mattrendene i 2018. Vil du også kutte ned på kjøttforbruket, er dette virkelig kjøkkenet å se opp for!

oppskrift hummus og falafel
Vidar Bergum gikk fra å være investor i London til å bli matblogger i Istanbul. Sjekk ut bloggen hans, Et kjøkken i Istanbul, som vant Årets Nisjeblogg 2016.

Tre somre og to vintre har Vidar Bergum brukt det meste av sin tid på å fordype seg i mat og matkultur fra Tyrkia og nabolandene i Midtøsten. Resultatet er den nydelige kokeboken Hummus og granateple. Med på laget er også fotografen Bahar Kitapci, hun er en av Tyrkias ledende matstylister og -fotografer.

– Mitt håp er at denne boken skal fungere som en inspirerende og uhøytidelig introduksjon til noen av verdens mest tradisjonsrike og spennende kjøkken, sier Vidar Bergum, som selv la finanskarrieren på hylla og flyttet til Istanbul for å følge matdrømmen.

Les også

Her får du oppskrift på ekte hummus

Noe av den enkleste maten du kan lage

De fleste av oppskriftene i boken er klassisk, hjemmelagd mat slik den lages på de mange kjøkken rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten. Mat fra disse landene er også  en av de store mattrendene i 2018. Vil du også kutte ned på kjøttforbruket, er dette virkelig kjøkkenet å se opp for!

– Seiglivede myter skal ha det til at denne maten er vanskelig å lage, og at du trenger mange spesielle ingredienser. Det kunne ikke vært lenger fra sannheten. Dette er noe av den enkleste maten du kan lage. Hver dag lager millioner av husmødre i Tyrkia og Midtøsten nettopp denne maten, ofte uten særlig annet utstyr enn en liten kniv og et par kasseroller, forteller han.

Vil du kutte ned på kjøttforbruket, er dette virkelig kjøkkenet å se opp for!

Ingredienser du lett får tak i her hjemme

Foruten at maten er veldig enkel å lage, er rettene godt tilpasset et moderne liv. Vidar Bergum har vært opptatt av at du lett skal finne ingrediensene du trenger også her hjemme. Her får du inspirasjon til å lage et mezebord, deilige supper, litt kjøttmat, mye vegetarmat, noen småretter og de deiligste søte overraskelser fra regionen. Dette er sunn mat som er basert på sesongens grønnsaker og urter. Kjøtt brukes mest som festmat eller som smaksetter i grønnsaksrettene.

– Jeg håper også den gir deg flere ideer til hva alle de fine ingrediensene butikkene nå tar inn, som auberginer, linser og kikerter, kan brukes til, sier matbloggeren.

oppskrift hummus og falafel
Hummus og granateple inneholder over 80 tradisjonelle og moderne oppskrifter, nydelige bilder – og et aldri så lite innblikk i historien bak rettene. Kjøp årets fineste kokebok på CappelenDamm.no.
Vibeke C. Christiansen
er kommunikasjonsansvarlig for faktaredaksjonen og har bakgrunn som journalist og redaktør fra mediebransjen.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *