Kristine Ilstads eplevafler med kanel


Feire den store vaffeldagen, og start påskeferien med Kristine Ilstads oppskrift på fantastisk nydelige vafler med smak av revet eple og kanel! God påske!

Mmm … tenk deg vafler som smaker eplekake … Fantastisk nydelige er disse tykke, myke vaflene med smak av revet eple og kanel! Og duften som skapes under stekingen vil få hele nabolaget ditt til å ringe på døren, skriver Norges største kake-blogger Kristine Ilstad i sin første suksesskakebok, Det søte liv … Kristines favoritter.
I fjor høst kom også oppfølgeren Det søte liv … Kaker for enhver smak!
Dette trenger du:
❤ 3 EGG
❤ 2 DL SUKKER
❤ 6 DL SURMELK
❤ 50 G SMØR
❤ 1 TS KANEL
❤ 2 TS VANILJESUKKER
❤ 6 DL HVETEMEL
❤ 2 EPLER SERVERING
❤ ET DRYSS MELIS OG KANEL

Slik gjør du som Kristine Ilstad:
- Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Visp inn surmelk og smeltet smør. Bland deretter inn kanel, vaniljesukker og så hvetemelet.
- Rør til deigen er jevn og klumpfri – den blir nokså tykk i konsistensen og tykkere enn vanlig vaffelrøre. Skrell eplene og riv dem på et rivjern.
- Ha de revne eplene i deigen og bland godt. La vaffelrøren stå og svelle i 15 minutter.
- Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør under stekingen. Avkjøl vaflene på rist.
- Serveres nystekte, gjerne med et dryss melis og kanel! Vaniljeis smaker også godt til.

Kakeoppskrift fra Kristine Ilstad:
Ta eplekaken til nye høyder
