Den store vaffeldagen - 25. mars:

Kristine Ilstads eplevafler med kanel

den store vaffeldagen Kristine Ilstadden store vaffeldagen Kristine Ilstad
Kristine Ilstad er lidenskapelig opptatt av kaker og driver Norges største kakeblogg, detsoteliv.no. Prøv hennes himmelske vafler med epler og kanel. Foto: Kristine Ilstad

Feire den store vaffeldagen, og start påskeferien med Kristine Ilstads oppskrift på fantastisk nydelige vafler med smak av revet eple og kanel! God påske!

den store vaffeldagen Kristine Ilstad
Kjøp Kristine Ilstads kakebøker på CappelenDamm.no.

Mmm … tenk deg vafler som smaker eplekake … Fantastisk nydelige er disse tykke, myke vaflene med smak av revet eple og kanel! Og duften som skapes under stekingen vil få hele nabolaget ditt til å ringe på døren, skriver Norges største kake-blogger Kristine Ilstad i sin første suksesskakebok, Det søte liv … Kristines favoritter.

I fjor høst kom også oppfølgeren Det søte liv … Kaker for enhver smak!

Dette trenger du:

❤ 3 EGG
❤ 2 DL SUKKER
❤ 6 DL SURMELK
❤ 50 G SMØR
❤ 1 TS KANEL
❤ 2 TS VANILJESUKKER
❤ 6 DL HVETEMEL
❤ 2 EPLER SERVERING
❤ ET DRYSS MELIS OG KANEL

den store vaffeldagen Kristine Ilstad
I oppfølgeren har Kristine Ilstad fokusert på kaker inndelt etter smak!

Slik gjør du som Kristine Ilstad:

  1. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Visp inn surmelk og smeltet smør. Bland deretter inn kanel, vaniljesukker og så hvetemelet.
  2. Rør til deigen er jevn og klumpfri – den blir nokså tykk i konsistensen og tykkere enn vanlig vaffelrøre. Skrell eplene og riv dem på et rivjern.
  3. Ha de revne eplene i deigen og bland godt. La vaffelrøren stå og svelle i 15 minutter.
  4. Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør under stekingen. Avkjøl vaflene på rist.
  5. Serveres nystekte, gjerne med et dryss melis og kanel! Vaniljeis smaker også godt til.

 

 

Les også

Kakeoppskrift fra Kristine Ilstad:

Ta eplekaken til nye høyder

Les også

Sånn får du saftig lam til påskeaften

Vibeke C. Christiansen
er kommunikasjonsansvarlig for faktaredaksjonen og har bakgrunn som journalist og redaktør fra mediebransjen.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *