Det fineste 17. mai-bordet lager du selv!

Pynt til 17. maiPynt til 17. mai
GJØR DET SELV: Bordet er dekket med vimpler, smellbonboner og friske farger som gir energi og glede. Hurra, det er årets gøyeste fest! ALLE FOTO: Kjetil de Bourg Pettersen

Den fineste pynten og festbordet lager du selv! Disse enkle og budsjettvennlige tipsene løfter 17.mai-bordet til nye høyder.

Rødt, hvitt og blått er en sikker vinner til 17. mai, men dette friske bordet kan like gjerne skape maritim feststemning på hytta ved sjøen. Tipsene under er bare noen få utvalgte fra Marianne de Bourgs fantastiske gjør-det-selv-bok Kreative bord. Samme kreative dame står også bak den populære Instagram-kontoen Marianne de Bourg.

Les også

Oppskrift fra Kakekrigen:

17. mai-vri på Kvæfjordkaka

17. mai
BONUSTIPS: Neste gang du skal på fest, sjekk om du har neglelakk i antrekkets farger

DEKORERT FLASKE

Dekorerte flasker gjør seg på bordet, men er også en fin gave til vert og vertinne. Dersom du skal bort på 17. mai, er dette en perfekt gave. Se etter musserende vin med blå topp. En perfekt match til festbordet!

Du trenger:

  • Rød- og hvitstripet kartong
  • Rød- og hvitstripet snor
  • Blått manillamerke
  • Bånd i rødt, hvitt og blått
  • Saks og limstift

Slik gjør du:
Klipp en bit av kartongen som er stor nok til å gå rundt flasken og fest den med snoren, som surres noen ganger rundt og knytes foran. Klipp av en bit av den rød- og hvitstripete kartongen og lim den på manillamerket. Fest den med båndet.

Pynt til 17. mai
BONUSTIPS: Ha en håndfull isbiter oppi vannmuggen, istedenfor i glasset.

ISBITER I RØDT, HVITT OG BLÅTT

Isbiter i bordets farger setter en spiss på drikken. Det avkjøler vannet og smaker friskt.

Slik gjør du: Ha bær og vann i isbitformer. Med friske bær blir isbitene klare, men hvis du bruker frosne/halvtinte bær, får isbitene farge av vannet.

TIPS: Ha en håndfull isbiter oppi vannmuggen, istedenfor i glasset. Det er like dekorativt.

Pynt til 17. mai
BONUSTIPS: Eller lage to buketter av én, beholde den ene selv og gi bort den andre.

FESTBUKETTEN

Buketten er selvfølgelig også i rødt, hvitt og blått. Den inneholder én stilk hvit hortensia, rød gerbera, hvit krysantemum og blå nelliker i tillegg til noen grønne blader. Her kan du ta hva du har, gjerne grønne blader fra hagen.

Istedenfor å spre de ulike slagene rundt i buketten, samlet jeg dem slik at fargene fikk stå i grupper enkeltvis. Med litt ekstra gratis grønt kan du jukse litt med kjøpebuketten, og lage den ekstra frodig.

ENKEL VIMPEL AV TAPE

Disse er superenkle og veldig dekorative. Dekortape eller Washitape finnes i uendelig mange farger og mønstre. Den er lett å jobbe med og bør nesten finnes på ethvert hobbyrom. Disse vimplene er også fin dekor på muffins som serveres til dåp, konfirmasjon og barnebursdag.

17. mai
BONUSTIPS: Lag en vimpelrekke – super-dekorativt!

Du trenger:

  • Farget dekortape
  • Små coctail trepinner til tapas (du kan kanskje også bruke tannpirkere uten smak).
  • Saks

Slik gjør du:
Klipp av ca. 5 cm lange biter av tapen. Fest tapen rundt trepinnene og klipp et hakk i midten.