Glad i fantastisk mat? Legg ferien til Tyrkia!

Ferie i TyrkiaFerie i Tyrkia
– Jeg fikk tidlig merke at gjestfrihet er en viktig og stolt del av tyrkisk kultur. Her er det bordservering over alt og upåklagelig service, sier matblogger og kokebokforfatter Vidar Bergum. FOTO: Bahar Kitapci

Mange av oss har lagt merke til Vidar Bergums nydelige kokebok "Hummus og granateple" denne våren. Nå vil også stadig flere nordmenn, svensker og dansker på ferie til Tyrkia.

FÅ RABATT PÅ NESTE FERIE:

Tyrkiareiser gir deg kr 300 i rabatt per person. Bruk koden HUMMUS når du bestiller din reise. Gjelder valgfri avreiseby i september og oktober.

NB! Rabatten gjelder kun nye bestillinger og kan ikke kombineres med andre rabatter eller rabattkoder, og gjelder ikke på gruppe-bestillinger eller golfreiser. Tilbudet kan benyttes på reiser som bestilles til og med 29. juni 2018.

Interessen for Tyrkia som reisemål øker for hvert år som går! Stadig flere nordmenn, svensker og dansker har fått øynene opp for dette spennende landet som lokker med et nydelig klima, rik historie og fantastisk mat.

– Besøker du Tyrkia én gang, er det veldig lett å ville dra tilbake igjen. Det ser vi også på våre kunder – mange reiser tilbake år etter år, sier Malin Eriksson i Tyrkiareiser til Cappelen Damm.

Dette frister oss aller mest

Det finnes mange grunner til at vi lar oss begeistre av dette spennende landet. En av de kanskje mest åpenbare årsakene, er (naturligvis) det deilige, varme klimaet på sydkysten. Hver årstid har sin sjarm: Vår, sommer og sensommer passer godt for strandløvene, og høst og vinter er flotte perioder for aktivitetsreiser og storbyferie, ifølge Tyrkiareiser.

– I tillegg har landet også en rik kulturhistorie. Landet byr på massevis av spennende arkitektur, musikk, kunst og ikke minst mat! Vi vet at mange av våre gjester elsker tyrkisk mat, og at det er en av grunnene til at de velger å legge ferien til nettopp dette landet, forklarer Eriksson.

Gjestfritt folkeslag

Tyrkere er kjent for å være et åpent, varmt og nysgjerrig folkeslag, og du vil garantert føle deg velkommen som gjest. Det fikk Vidar Bergum raskt erfare da han besøkte Tyrkia for første gang, og etter hvert valgte å forlate finanslivet i London til fordel for livet som matblogger fra Istanbul.

Ferie i Tyrkia
HIMMELSKE SITRONER: Markedene i Istanbul frister med alt du kan drømme om av frukt og grønnsaker. FOTO: Bahar Kitapci

– Jeg fikk tidlig merke at gjestfrihet er en viktig og stolt del av tyrkisk kultur. Her er det bordservering over alt og upåklagelig service. Og ikke minst var mine tyrkiske bekjente ivrige på å dele sin kultur med meg. De fortalte meg om steder jeg burde se, og tok meg med ut for at jeg skulle få smake på ordentlig tyrkisk mat, forteller matblogger og kokebokforfatter Vidar Bergum.

Har du først fått smaken på Tyrkia, bokstavelig talt, forblir landet gjerne en feriefavoritt i mange år – kanskje til og med livet ut. Hos Tyrkiareiser falt Malin og kollegene spesielt for den krydrede egg- og tomatretten Shakshuka, og de fylte auberginene, Karniyarik, fra boken til Vidar.

– Dette er retter vi har spist under reiser i Tyrkia, og med oppskriftene i Hummus & Granateple kan vi nyte det her hjemme i Norge også! sier de begeistret.

Ferie i Tyrkia
FÅ RABATT PÅ NESTE FERIE: Tyrkiareiser gir deg kr 300 i rabatt per person. Bruk koden HUMMUS når du bestiller din reise. Gjelder valgfri avreiseby i september og oktober. NB! Rabatten gjelder kun nye bestillinger og kan ikke kombineres med andre rabatter eller rabattkoder, og gjelder ikke på gruppebestillinger eller golfreiser. Tilbudet kan benyttes på reiser som bestilles til og med 29. juni 2018.

Ikke vært i Tyrkia før? Her er Tyrkiareisers aller beste tips:

• Ta Hamam – en opplevelse for både kropp og sjel. I et vakkert marmorbelagt, varmt rom skrubbes du ren og såpes inn. Huden blir myk og du føler deg herlig ren. Avslutt med en oljemassasje og gjør opplevelsen komplett!

• Få med deg fottur i det gamle oldtidsriket og naturområdet Kappadokia. Kappadokia er et av de vakreste naturområdene vi vet om! Her kan du ta en lett vandring på 3-4 dager, med en rekke stopp på små, lokale hoteller, markeder og kafeer.

• Lad batteriene med avslappende strandliv i sjarmerende og elegante Side. Dette er en av våre store favoritter for å nyte sol, god mat og drikke – og rolig strandliv.

• Den lille landsbyen Cirali er en perle uten like. Mellom store fjell, kjører du langs en liten grusvei før du kommer til tettstedet som ligger ved en tre kilometer lang naturstrand. Like ved ligger den antikke byen Olympos – hvor du kan vandre mellom flere tusen år gamle ruiner. Noe for både backpackere og strandløver i alle aldre!

Les også

Smakene fra disse landene er noe helt spesielt

Les også

Her får du oppskrift på ekte hummus