ANMELDELSENE FORTSETTER Å STRØMME INN:

Derfor er «Pillebefinnende» en viktig bok

PillerPiller
I høst kommer Niels Chr. Geelmuyden med den oppmuntrende boken "50 fordeler med å passere 50". Det er bare å glede seg! Foto: Astrid Hexeberg

De gode anmeldelsene har stått i kø for "Pillebefinnende" av Niels Chr. Geelmuyden. Boken tar opp helt sentrale spørsmål rundt legemiddelindustrien, legemiddelforskning og medisinbruk.

faktabøker
LES OG LÆR: Bli en mer bevisst forbruker, uansett om du har behov for en smertestillende pille i ny og ne eller må bruke medisiner hver dag. Kjøp boken på CappelenDamm.no

Boken ble utgitt høsten 2017 – og forfatterens dypdykk i legemiddelbransjen og medisinbruk har imponert og forskrekket både lesere og fagfolk. Her er bare noen av bokens anmeldelser:

Helsemagasinet: Hardtslående kritikk av farmasøytisk industri og medikamentbruk

(…) Etter Helsemagasinets vurdering er det innlysende at boka burde bli obligatorisk lesning for alle norske leger. Det kan trolig bidra til at mye feilbehandling kan unngås i framtiden. (…) De som ønsker å påvirke dagens helsepolitikk, bør absolutt skaffe seg Pillebefinnende (…) for å få innblikk i hvordan farmasøytisk industri beviselig fungerer (innledningskapitlet).

Les anmeldelsen her!

Iver Mysterud, fagredaktør

Dagbladet: Årets mest sjokkerende bok

Av samtlige bøker jeg har lest i år, er Niels Christian Geelmuydens Pillebefinnende den som har sjokkert meg mest. Boka tar for seg legemiddelindustrien. De fleste av oss vet den er snuskete. Det som kommer fram i boka er likevel så oppsiktsvekkende at det ikke er til å fatte: Utstrakt forskningsmanipulering, resultater som ikke offentliggjøres, bivirkninger som hemmeligholdes, korrupte diagnosesystemer. (…) Geelmuyden kommer ikke med løse påstander. Boka inneholder en imponerende mengde fakta, tallmateriale og kildehenvisninger. Anmeldelsene har nærmest vært panegyriske, også fra meg i siste utgave av Prosa. Ingen har tatt ham i faktafeil, og et fagblad som Norsk Farmaceutisk Tidsskrift er overveldende positive. (…)

Les hele kommentaren her!

Cathrine Krøger, kommentator

Norsk Farmaceutisk Tidsskrift: Pillegodt for farmasøyter

«Pillebefinnende. Hva vet vi om medisinene vi tar?» er en velskrevet bok som majoriteten av farmasøyter bør lese. Den vil garantert underholde, skape refleksjon og medføre at man tenker seg om neste gang man ekspederer legemidler eller kvalitetssikrer legemiddelregimer. Niels Christian Geelmuyden belyser siden innen legemiddelbehandling som (forhåpentligvis) bidrar til at både legfolk og helsepersonell revurderer hvorvidt farmakologisk behandling er den rette (og eneste) terapi. (…)

Kjell H. Halvorsen

Sykepleien: Hva vet du om medisinene du gir

(…) Geelmuyden har gjort en solid innsats for å samle og tilpasse dette stoffet for et bredt, norsk publikum. (…) Alt i alt er dette en bok som er vel verdt lesningen og som jeg inderlig håper vil ha gjenklang på legekontorer over hele landet. Den er absolutt pensumlitteratur for «vanskelige» pasienter og pilleskeptiske sykepleiere.

Liv Bjørnhaug Johansen, sykepleier 

Piller
A-magasinet viet både forsiden, lederplass og hovedintervjuet til Niels Christian Geelmuyden og «Pillebefinnende» da boken kom for salg.

Aftenposten: Den eksplosive pilletrillingens tvilsomme sider

(…) Geelmuydens eleganse, underfundigheter og tilløp til humor er til god hjelp i lesningen, og likevel er det få bøker jeg har vurdert og anmeldt gjennom snart 20 år som jeg mener bør leses med større alvor. (…) Pillebefinnende fremkaller betimelige spørsmål på ulike nivå. (…)

Les hele anmeldelsen her!

Mette Hofsødegård, anmelder

Naturterapeuten (Tidsskrift for naturmedisin):
Boken kan leses som en kriminalroman

Hvem er så skyld i elendigheten? Uten tvil har den farmasøytiske industrien millionvis av dødsfall på samvittigheten. (…) Med sin grundighet, interesse for helsebringende livsstil, er det spennende om den uredde, kritisk tenkende og språklige feinschmecker, ville kaste seg over homøopatien. Da kunne han se på all evidensbasert forskning som blir underslått og sensurert bort i Norge. Videre hvordan Legemiddelverket ser ut til å lykkes med i realiteten å forby homøopatisk behandling.

Thore K. Aalberg, cand.polit. og homøopat

 

Dr.med. Charlotte J. Haug (f. 1959) har vært fagkonsulent på boka og i samarbeid med forfatteren utarbeidet gode råd om forebygging, selvhjelp og tryggere medisinbruk.

 

Les også

"Pillebefinnende" - ny bok av Geelmuyden

Hva vet vi om medisinene vi tar?