Start høsten med en mental opprydning:

– Jeg tror på verdien av å gå glipp av

selvhjelpsbok Carina Poulsenselvhjelpsbok Carina Poulsen
Carina Poulsen brenner for å gjøre psykologi tilgjengelig for folk flest, og for arbeidslivet. For tiden tar hun en femårig spesialistutdanning med fordypning i Klinisk Arbeidspsykologi. (foto: Kaja Bruskeland)

Du har helt sikkert erfart hvor vanskelig det kan være å si nei? Denne boken handler om kunsten å forenkle, hvordan et fokus på mindre kan gi deg mer av de tingene som betyr mest.

selvhjelpsbok Carina Poulsen
Carina tenker også enkelt når hun er på reise. I sommer bar det til Japan – med sykkel- og yogamatte i sekken på ryggen og tannbørste + Mac i koffertsekk. (foto: selfie)

– Jeg er psykolog, men først og fremst menneske. Jeg erfarer selv hvilken innvirkning overveldende mange inntrykk har på meg, og hvordan jeg hjelper meg selv når jeg forenkler, fjerner distraksjoner og skaper rom for det som er viktigst, forteller forfatter Carina Poulsen.

Mye har skjedd siden Hverdagpsyk ble utgitt i 2016, og mange av oss ble for alvor kjent med den dyktige psykologen gjennom den populære podkasten Noia sammen med Christine Dancke (pst … det kommer ny sesong!).

Konfronter motgang og omfavne det som gir verdi

Med sin nye bok Tenk enkelt – Få mer av det som betyr mest vil Poulsen dele av sin erfaring, for at du skal kunne nyte og være nærværende i eget liv, jobbe mer fokusert, reflekterer dypere og øke kvaliteten på det du gjør.

– Du kan finne en indre frihet i måten du møter utfordringer på.
I denne indre friheten ligger et potensial for å forenkle, selv i en kompleks verden. Kunsten å fokusere på det som er viktigst, sier hun.

Dette er mental minimalisme

Hva som faktisk betyr mest for deg, er ifølge psykologen det hun selv kaller mental minimalisme. Det handler om å beherske begrensningens kunst og bli bevisst på hva som tilfører verdi, skriver Poulsen i innledningen av boken.

– Ytre overflod reflekterer ikke indre lykke. For å ha det godt i denne inntrykksmaksimalismen må du vite hvordan du skal velge, og hva du bør bruke tid og energi på, understreker hun.

Bokens oppbygning

selvhjelpsbok Carina Poulsen
Kjøp Carina Poulsens nye bok på cappelendamm.no.

Bokens tre første kapitler handler om hvordan du kan tenke enkelt, det som danner grunnlaget for mental minimalisme: psykologien i mening, verdier, valg og vaner. Deretter følger syv kapitler som viser deg hvordan du kan leve ut det du har lært, med andre ord praktisere mental minimalisme og rydde mentalt ved hjelp av noen praktiske verktøy. I tillegg får du innsikt i forskning og kunnskap om grunnleggende psykologi.

– I slutten av hvert kapittel inviteres du til å notere dine umiddelbare refleksjoner om det du nettopp har lest, altså tenke over hva som betyr mest for deg i livet og i hverdagen, forklarer Carina.

På den måten trenes du i å reflektere over hva som gir livet ditt verdi – lykke til med høsten!

 

Ønsker du å lese flere artikler, meld deg på nyhetsbrev her!

Les også

Psykologene råder: Møt motgang med selvomsorg

Vibeke C. Christiansen
er kommunikasjonsansvarlig for faktaredaksjonen og har bakgrunn som journalist og redaktør fra mediebransjen.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *