Ta med nyttige og morsomme bøker på tur:

Fire praktiske bøker som bør stå på pakkelisten til hytteturen

HytteturHyttetur
Det er flott på fjellet om høsten. Men etter å ha nytt naturen en stund kan det være greit å ha litt lesestoff på lur i sekken. Foto: Spencer Pugh

Hvert år reiser tusenvis av nordmenn på hytta for å nyte høstferien. Dersom du også har planer om en hyttetur bør du skrive opp disse nyttige og praktiske bøkene på pakkelisten din.

Hyttetur Hyttequiz Marit Bromark
Kjøp Hyttequiz på Cappelendamm.no

1. Hyttequiz

En quizrunde om kvelden er nesten obligatorisk når man er på hyttetur. Pakker du med deg Hyttequiz  så har du med deg timevis med underholdning. Den inneholder tusen spørsmål og svar som passer til både store og små. Det er spørsmål innen mange ulike kategorier, slik at alle får muligheten til å imponere med kunnskapen om sin favorittkategori. Boken har også en egen del om hytteliv med spørsmål om hyttetradisjoner, friluftsliv, brettspill og familiekos.

 

Hyttetur Soppboka Gro Gulden
Gro Gulden og Per Marstad har skrevet den perfekte håndboken for deg som skal på sopptur. Kjøp Soppboka på Cappelendamm.no

2. Soppboka

Dersom du vil ut på tur og jakte på sopp bør Soppboka være med i sekken. Soppboka er en bruksvennlig og nyttig bok for alle som vil lære mer om sopper. Den gir deg oversikt over gode matsopper, sopper som er velegnet til farging av garn og tekstiler og ikke minst sopper som er giftige.

Det er mye morsommere å gå på soppjakt når man kan skille delikatessene fra de giftige soppene. Enda morsommere blir det etter hvert som kunnskapene utvides og du blir kjent med de forskjellige artenes typiske voksesteder, og ikke minst, når på året de dukker opp.

Hyttetur Fjellkart Papirkart
Det er lurt å ha med et kart som ikke er avhengig av batteri og god dekning. Kjøp Cappelen Damms fjellkart her!

3. Fjellkart

Er du redd for å gå deg bort når du er på soppjakt eller fjelltur? Da bør du ha med deg et papirkart i sekken. Et slikt kart gir deg oversikt over større områder, og du kan tegne på det når du planlegger turen. Alle kartene er trykket på papir som tåler vær og vind. Det aller beste med papirkart er at batteriet aldri går tomt. Det er kanskje også grunnen til at salget av papirkart faktisk stiger i 2018.

Hyttetur Eventyrlig oppussing Halvor Bakke
Her får du inspirasjon og hjelp til å sette i gang med dine egne prosjekter! Kjøp Eventyrlig oppussing på Cappelendamm.no

4. Eventyrlig oppussing
Er du kanskje mer interessert i å være på hytta enn i skogen utenfor? Da kan det være morsomt å sette i gang et stort eller lite oppussingsprosjekt. I boken Eventyrlig oppussing forvandler interiørekspert Halvor Bakke og hans snekker-team middelmådige feriesteder til paradis midt i vill og vakker natur.

I Eventyrlig oppussing får du smarte tips, handelister og vakre bilder som viser deg hvordan Halvor Bakke og gjengen har pusset opp. Så kan du kanskje sette i gang med et litt oppussing mens andre er på jakt etter deilige sopper og høye fjelltopper.

Les også

På fjelltur i høst?

Tro det eller ei: salget av papirkart øker i 2018!