Boken Sensitive barn ute i butikk nå:

Slik finner du ut om du har et høysensitivt barn

Sensitive barnSensitive barn
Velkommen til lanseringsfest for prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs nye bok Sensitive barn - Det høysensitive barnet fra nyfødt til tenåring mandag 22. oktober i Cappelen Damm sine lokaler. Foto: Helene K. Remøy.

Har du et sensitivt barn, eller lurer du på om du har det? Eller kanskje omgås du høysensitive barn i hverdagen? I boken Sensitive barn åpnes det opp om karaktertrekket høysensitiv.

sensitive barn
I Sensitive barn er det et eget kapittel viet tenåringen, som blant annet handler om hvordan høysensitive ungdommer kan takle samfunnets press når det gjelder prestasjoner, kropp og utseende. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

Sensitive barn av Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng følger vi barnet fra fødselen og frem til tenåring. Forfatterne gir råd om hvordan man kan bruke sitt unike karaktertrekk høysensitiv, som en styrke.

Mandag 22. oktober er det lanseringsfest for prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs nye bok, meld deg på eventet på Facebook her. 

– Tåler barnet ditt forandringer veldig dårlig, og trekker seg unna hvis de er med andre barn mye, så kan han/hun være høysensitivt. Ofte kan høysensitive barn, hvis det blir for mye for dem, bli sinte, trassige og gråte masse, forteller Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng.

Les også

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth:

– Boken er ment for alle som kjenner at de er litt sensitive og vil forstå mer av seg selv

Empatiske og fantasifulle barn

født sensitiv
I fjor ga Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng ut boken Født sensitiv, hvor de for første gang fortalte sin helt personlige historie om livet som høysensitiv, og om hvordan det medfødte personlighetstrekket har blitt en styrke. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

Har du et sensitivt barn, eller lurer du på om du har det? Eller kanskje omgås du høysensitive barn i hverdagen? Høysensitivitet er et karaktertrekk som mellom 15 og 30 prosent av alle barn er født med. Nervesystemet deres er fintfølende, og det kan være kort avstand mellom latter og gråt. De sensitive barna er ofte svært empatiske og omsorgsfulle, kreative og fantasifulle.

I boken gir forfatterne råd om hvordan du kan hjelpe barnet når det er stresset og overstimulert, lære barnet hvordan det kan verdsette sensitiviteten som en styrke, og tilrettelegge for at barnet kan blomstre i søskenflokken, i barnehagen og på skolen. Boken inneholder den nyeste forskningen på området, intervjuer med en rekke fagpersoner, samt erfaringer fra høysensitive barn og tenåringer, foreldre, besteforeldre, lærere og andre omsorgspersoner.

Les også

Høysensitiv og høytider

Dette bør du tenke på med høysensitive barn i julen