La maten være din medisin

Ni steg til et sunt hjerte

«Mat for hjertet» er en guide til deg som vil forebygge hjertesykdom, trenger å redusere kolesterol, blodtrykk og blodsukker. Her finner du over 100 oppskrifter på retter som styrker og bevarer hjertet. Bildet er fra boken der det er en deilig oppskrift på disse sunne fiskekarbonadene.

Nytt år, nye matvaner. Hjertevennlig mat kan redusere risikoen for hjertesykdommer med nesten 70 prosent. I Fedon Lindbergs Mat for hjertet får du en guide til et sunt hjerte.

Kjøp Mat for hjertet på cappelendamm.no.

Har du eller noen av dine nærmeste fått beskjed av legen om å redusere kolesterol, blodsukker eller blodtrykk eller fått påvist hjerte- og karsykdom eller har risiko for å få det? La 2019 bli året du tar grep om kostholdet og hjertehelsen.

Din guide til et sunt hjerte

Mat for hjertet er en guide til deg som vil forebygge hjertesykdom. I boken får du gode råd om ernæring og over 60 oppskrifter på retter som styrker og bevarer hjertet, og du lærer hvordan du tilbereder maten på en skånsom måte.

Ni steg til et sunt hjerte

Her er noen av de mest sentrale tipsene du bør merke deg – 9 steg til et sunt hjerte:

 1. Spis tre hovedmåltider og 1–2 mellommåltider hver dag. Men viktigere enn hvor mange måltider du spiser, er hva du spiser og hvor mye totalt i løpet av en dag.
 2. Reduser mengden sukker og stivelse, spis i stedet lav-glykemisk mat.
 3. Spis protein til hvert måltid og mellommåltid.
 4. Spis levende og fargerik mat hver dag (grønnsaker, frukt, bær og fermentert mat).
 5. Spis sunt fett til hvert måltid og mellommåltid (mest fra nøtter, frø, olivenolje, avokado og fisk).
 6. Drikk nok vann og velg i tillegg sunne drikker som te (særlig grønn te), kaffe og kakao.
 7. Tilbered maten skånsomt.
 8. Planlegg godt – og ha tålmodighet med deg selv.
 9. Følg smarte tips på veien.

  Dr. Fedon Lindberg er lege og spesialist i indremedisin. Han har gitt ut en rekke bok-suksesser som er utgitt i over 20 land.

Fedon Lindbergs bøker utgitt i over 20 land

Dr. Fedon A. Lindberg er lege og spesialist i indremedisin, med spesialkompetanse på stoffskifte- og hormonsykdommer, kostholdsekspert, matentusiast, foredragsholder og forfatter. Bøkene hans er utgitt i over 20 land.

 I 1999 startet dr. Lindberg den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og sekundærforebygging av livsstilsrelaterte sykdommer. Dr. Fedon Lindberg driver klinikk i Oslo, www.fedon.no

Fedon Lindberg står bak en rekke bok-suksesser som har kommet i flere utgaver og mange opplag, som Mat for livet (2011), Naturlig slank (2012), Sunne pastaretter (2012), Smartkarbo – ikke ett fett (2012), Helt gresk (2013) og Kokeboken naturlig slank med tarm i balanse (2018).

 

 

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.