Slik kan poden finne roen

Øvelser i mindfulness for barn

FroskemetodenFroskemetoden
Pedagogen og forfatteren Eline Snel fant ut at barn har et naturlig talent for meditasjon. Inspirert av den legendariske Jon Kabat-Zinns meditasjonsmetode for voksne, utviklet hun froske-metoden, som skal hjelpe barn til å finne roen.

Har du hørt om froskens metode? Som har hjulpet millioner av barn til å konsentrere seg? Nesten for godt til å være sant, vil mange si.

Mindfulness – en metode for barn som sliter med konsentrasjon og uro

Eline Snel var sterkt inspirert av Jon Kabat-Zinns legendariske mindfulness-meditasjon for voksne, da hun fant ut at barn har naturlig talent for meditasjon. Kabat-Zinns metode har hjulpet hundretusener av voksne som har hatt problemer med stress, uro, søvnproblemer, smertetilstander, nedstemthet og depresjon til et bedre liv. Hva med å utvikle en mindfulness-metode for barn som sliter med uro og konsentrasjon? Og som for eksempel kan forebygge og hindre tvilsom ADHD-diagnostisering hos normale barn?

Frosk
Rolig og oppmerksom som en frosk er en aktivitets- og metodebok for barn i alderen 5-10 år som målgruppe. Forfatter Eline Snels froskemetode kan hjelpe små poder til bedre konsentrasjon og ro. Det handler kort og godt om mindfulness for barn. Du kan bestille boken her!

En suksesshistorie

Boken Rolig og oppmerksom som en frosk (2012) ble resultatet av Snels arbeid.  Froske-metoden slo an, og boken er totalt solgt til 33 land. Nå foreligger altså oppfølgeren, en variert aktivitetsbok. Boken inneholder fortellinger i eventyrstil, en for hvert kapittel. Hvert kapittel har et tema og flere undertemaer. Temaene og øvelsene er knyttet tett sammen, slik at man lett forstår hensikten med hver aktivitet.

En veiledning som kan følge med barna gjennom hele barndommen

Mange av øvelsene kan gjøres både alene, men også sammen med voksne. Boken kan bidra til å samle foreldre og barn, slik at de kan tilbringe kvalitetstid sammen med et meningsfylt og målrettet innhold. Forfatteren selv omtaler boken som en «veiledning som kan følge med barna gjennom hele barndommen».

«…veiledning som kan følge med barna gjennom hele barndommen.»

Klistremerker og nedlastbare lydfiler følger med

Bakerst i Rolig og oppmerksom som en frosk er det klistremerker som hører til utvalgte øvelser. Boken har også nedlastbare lydfiler, og et spill for å lære å lytte. I tillegg til de mange mindfulness-øvelser, handler boken også om hva som kan gjøre oss lykkelige og tilfredse, og hvordan man kan roe seg ned og slappe av. Boken er forseggjort og pedagogisk tekstene er tydelige, slik at budskapet og hensikten kommer tydelig frem.

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.