Den tause ekspertkommentatoren

Rio de Janeiro:

Han vant VM for dem i 2002, er inntil Miroslav Klose gjør et mål tidenes toppscorer i VM (15 scoringer) og han heter Ronaldo (originalen). Selvfølgelig er han sjef i Brasil og selvfølgelig jobber han som fotballekspert på TV. Men han kan ikke ha peiling på verken fotball eller TV-mediet generellt, for det eneste han gjør er å stå der.

Til venstre i TV-bildet.

Kamp ut og kamp inn.

Uten å si et eneste ord.

Ronaldo er fotballeksperten som ikke sier noe. Han er den tause fotballeksperten. Han sier ingenting. Og han blir ikke spurt. Ikke om noe. Det er ingen som henvender seg til Ronaldo.  Alle andre blir spurt, men ikke han. Ronaldo bare står der, rett opp og ned, som en gardist i en litt for trang dressjakke.

Fotball
I oppkjøringen til Brasil – Kamerun – selv om det står Kamerun-Brasil i den offisielle spilleplanen, som om Brasil spiller borte når de spiller i Brasil – bestemte jeg meg for å følge ekstra nøye med på TV. Og igjen, ikke et ord fra Ronaldo. Alle andre snakket i studioer både her og der Brasil rundt, men ikke Ronaldo, ikke han. Han bare sto der, igjen, og holdt inn maven i den trange dressjakka si. Forunderlig.

Stalsberg sier han har sett Ronaldo snakke en gang. Han om det. Stalsberg altså. Jeg har det nemlig ikke. Min konklusjon er at Ronaldo sparer varene til sluttspillet, han jo ikke ekspertkommentere et helt VM uten å si et eneste ord. Så fin er jo ikke den dressjakka hans. Bare trang. Så jeg gleder meg til Brasil spiller åttendelsfinale i Belo Horizonte til lørdag.

Mye for kampen mot Chile.

Men enda mer for å se om Ronaldo slipper til i ruta.

Tom Stalsberg var forhindret i å kommentere, han forsøkte i natt å finne en tannlege til Suarez.

Morten P.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *