Brasil var sekunder unna en dundrende fotballrevolusjon, sender vannliljer til Jon

Maracana stadion:

Hei Jon,

Hva hadde skjedd om det chilenske kanonskuddet, i det 120.ende minutt, hadde gått inn via tverrliggeren og Brasil hadde vært ute av sitt eget VM? Hadde det blitt opptøyer? Gatekamper? Landesorg? Alt? Det var virkelig en nervepåkjenning å sitte her i Maracana og se kampen på storskjerm sammen med tusenvis av brasilianere, og ikke nok med det, her var det fullt med folk fra Colombia og Uruguay også som venter på oppgjøret klokka 17.00 lokal tid, din tid klokka 22.00.  Uansett, Chile er vel et av de beste lagene som er slått ut av en 8-delsfinale, de var gode, bedre enn ditt Brasil i lange perioder.

Chile hadde vel strengt tatt fortjent å vinne, men så blir det straffer og for et drama, for en regi, for et manus som en eller annen smarting må ha skrevet. Det er (og var) stort å være tilstede. Men, som sagt. holder dette til pokalen for de gule og blå? Vel, jeg skal ikke ta på meg noen som helst spåmannskappe, til det er fotball alt for uviktig & viktig, selvsagt.

Nå venter Colombia mot Uruguay. Ingen tvil hvem jeg holder med, de gule og blå. Og stadion er forlengst fylt opp av fantastiske søramerikanere. Jøss, der borte står Aslak Nore og prater med TV2-folk og er det ikke, nei det er ikke Pelè. En som ligner. Og nå ser jeg bilder fra Copacabana, ja det er karneval allerede nå.

PS: Men, herr manager Scolari har jammen meg klokketro på Neymar junior ved å la ham ta Brasils siste straffespark. Han skal ha for det, Neymar altså. For en ro, for en spiller selv om han var svak i nesten hele matchen, det er lov å si, samtidig, han fikk aldri rom heller da. Chile viste fram en kollektiv forsvarstaktikk av ypperste klasse over hele bana. Victor Jara for en kveld dette blir.

Vannlilje fra Aamazona til Jon M. fra om S. etter den høykapable og høydramatiske kampen mellom Brasil og Chile.
Vannlilje fra Aamazonas til Jon M. fra Tom S. etter den høykapable og høydramatiske kampen mellom Brasil og Chile.