Hva leser du nå, lanseringsklare Anne Grethe Solberg?

Da Anne Grethe Solberg møter sin eks-mann hjemme hos ham i august 2006, er det ikke skilsmissepapirer, men et haglegeverløp som møter henne. Resultatet blir at hun nesten dør. Venstre arm blir amputert fra skulderen og hun får alvorlige skader i hoften. På lørdag blir den uhyre dramatiske historien, som er samlet i bokform med tittelen Et helt menneske i en halv kropp, lansert.

Anne Grethe Solberg lanserer lørdag 28. februar sin bok «Et helt menneske i en halv kropp» Foto: Ragnhild Mork
Anne Grethe Solberg lanserer lørdag 28. februar sin bok «Et helt menneske i en halv kropp» Foto: Ragnhild Mork

MØT ANNE GRETHE SOLBERG UNDER LANSERINGEN AV BOKEN Et helt menneske i en halv kropp, i Cappelen Damms lokaler i Akersgata 47/49, kl.16.00

Mens vi venter på hennes bok, har vi spurt den entusiastiske inspiratoren om hva HUN leser for tiden:

– Hva leser du nå?
Hun trekker fram fra veska Kunsten å tenke klart av Rolf Dobelli.
– Det er en selvutviklingsbok, som jeg fikk av datteren min til jul. Boka viser deg hvordan du kan lære å gjenkjenne og unngå de største feilene i måten å tenke på – privat og på jobben.

Og hva er beste bok?
Beste bok? Det er Det er nå du lever av Eckhart Tolle. Den endret mitt syn på hvordan jeg skulle leve livet mitt etter jeg ble skutt.
Anne Grethe stusser nok litt over mitt forbausende uttrykk over at hun også som beste bok velger en selvutviklingsbok, og det av det ikke lett tilgjengelige slaget. Smilende legger hun til:
– Jeg leser mye selvutviklingsbøker, svært mye. Og husk at det tok meg fem år fra første gang jeg leste noe av Tolle til jeg virkelig skjønte hva han mente.

– Hva slags leser er du?
– Jeg leser alltid hele boka ferdig, fra a til å, men deretter kan det godt være at jeg kaster den om jeg ikke liker den.

Men helt på tampen, det blir vel noe skjønnlitteratur også?
– Ja, jeg leser det også, og en favoritt er Bienes hemmelige liv av Sue Monk Kidd.
Budskapet om guddommelig kjærlighet og kjærlighetens forvandlende krefter er fantastisk! avslutter Anne Grethe Solberg.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.