Ingvar Ambjørnsen kommenterer:

«Sannheten og løgnen» – en kommentar til Cappelen-Jensen-saken

Ingvar AmbjørnsenIngvar Ambjørnsen
"Kan det virkelig være sant at enkelte innen politiet visste om Cappelens virksomhet i alle disse årene, uten å klare, eller ville sette ham fast?" Les Ingvar Ambjørnsens kommentar til rettsaken. Foto: Marie Sjøvold

«Men hvorfor tyster Cappelen?» Ankesaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen er i gang. Les hva Ingvar Ambjørnsen skrev om saken da den startet for halvannet år siden.

Det er en selsom reise vi nettopp har lagt ut på. Rettsaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen skal vare i fem måneder fremover. Tid nok for en jordomseiling. Men istedenfor frisk bris og åpent hav, skal de av oss som vil, føres gjennom hengemyrer av beskyldninger, løgn og fortielse.

De som ikke vil eller orker, skal uansett komme til å måtte leve med resultatet. For det kommer til å bli et før og et etter denne rettssaken. Det som skal veies på Justitias skålvekt, er ikke først og fremst noen tonn hasj, men politiets troverdighet. Etter et mareritt av et fjorår, ligger den allerede nede for telling.

Hele settingen er som tatt rett ut av en halvgod norsk tv-serie. Den røffe purken, som til alt overmål stiller med hestehale, harrykjetting, og Harley. Mannen som roer gutta i Hells Angels og Bandidos når fredsforhandlingene går på trynet over alt ellers. Fyren som blir hatet av glattsnokene i etaten. Streitingene bak skrivebordene. Korridorkrypene. Nå skal de endelig ta ham. Ved hjelp av hypertysteren Gjermund Cappelen. Mannen som har vasset i tjall og penger, og som har rukket å bli femti år gammel uten å betale fem øre i skatt. Ikke dårlig. Og litt av et lag. Dersom Eirik Jensen blir dømt, vil det bli jublet både i politikretser og blant Norges tyngste kriminelle. Selv nede på Blitz skal det sannsynligvis bakes en liten kake.

Cappelen vil bli dømt. Det er en av de få tingene vi helt sikkert kan vite på dette stadiet av saken. 16.2 tonn hasj er mye i et land der en drapsmann slipper billigere unna enn en kilopusher. Men hvorfor tyster Cappelen? Det er faktisk sakens kjerne. Spørsmålet blir stående som det helt sentrale, enten Jensen kjennes skyldig etter tiltalen eller ikke. Hvorfor gjør Gjermund Cappelen seg til norsk kriminalhistories største tyster? Sangfuglens rolle er vanligvis ikke særlig ettertraktet, verken i små eller store saker. Cappelens betroelser til norsk politi er av et kaliber som i grunnen kvalifiserer til en bauta i luftegården på Ila. Hugget i beslaglagt afghan.

Men hvorfor tyster Cappelen? Det er faktisk sakens kjerne. Spørsmålet blir stående som det helt sentrale, enten Jensen kjennes skyldig etter tiltalen eller ikke.

Men altså. Hvorfor gjør han dette? Han vil uansett bli sittende inne til han er en gammel mann. Eller skal han ikke det? Vil norske justismyndigheter gi han en stor strafferabatt som enkelte allerede har antydet? Da vil det i så fall få betydning for straffeutmålingen i fremtidige narkotikasaker i dette landet. Du bures ikke inn i tre, fire år for over et titalls tonn hasj, når det allerede sitter folk bak murene som soner det flerdobbelte for noe du får plass til i bagasjerommet på ei folkevogn. Eller skal Cappelen få spille rollen som det Store Unntaket? Mannen som hjalp de gode kreftene i politietaten med å rydde opp i korrupsjon og dobbeltspill. Som fikk toget på skinnene igjen? Var det en slik mann de rene blåskjortene gikk og ventet på? I så fall: Stakkars dem.

Jeg skal ikke spekulere i spektakulære konspirasjonsteorier eller paranoide antakelser. Vi vet ikke hvorfor Cappelen tyster, og vi vil sannsynligvis ikke få vite det heller. Bare at han gjør det. Og selv om Eirik Jensen og alle andre i apparatet sier at han var en informant, vet alle at det begrepet ikke finnes på gata. Der heter det fortsatt tyster. En dobbel-skrike, altså. Hvis ikke sannheten er slik Cappelen påstår da, selvfølgelig. At det var han som fikk viktig informasjon fra den fallende erkeengelen Jensen.

Kan det virkelig være sant at enkelte innen politiet visste om Cappelens virksomhet i alle disse årene, uten å klare, eller ville sette ham fast?

Kan det virkelig være sant at enkelte innen politiet visste om Cappelens virksomhet i alle disse årene, uten å klare, eller ville sette ham fast? Kan superpurken Jensen ha latt den samme Cappelen passere under radaren, til tross for at de to har hatt nesten daglig kontakt over flere år?

Ja. Alt er mulig. Det kan til og med hende at vi blir tvunget til å forstå at løgn og sannhet ikke er absolutter, slik vi i sin tid lærte det hjemme og på folkeskolen. Når dommen har falt, vil vi med all sannsynlighet sitte med hodet fullt av spørsmål, akkurat som vi gjør i øyeblikket. Dette gjelder ganske sikkert de tiltalte også.

Vi som befinner oss ute på sidelinjene, bør uansett være oss bevisst at dette faktisk ikke er en middels norsk tv-serie, men et temmelig dårlig stykke norsk virkelighet. Her er det flere som slåss for sitt og sine nærmestes liv. Til og med støttegrupper og heiagjenger burde ta det inn over seg.

LES OGSÅ: Politiskandalen

 

Ingvar Ambjørnsen
Forfatter.
30 kommentarer
 1. Egil Scott Synnestvedt:

  Dette var helt topp, aner noe nytt fra denne forfatter….meget godt beskrevet…..

  11. januar 2017 kl 01:03
 2. «Men hvorfor tyster Cappelen?»

  Strafferabatt? Det er den eneste måten han kan få strafferabatt av betydning. Da Cappelen ble tatt spurte han etter sin

  «I avhør ba Gjermund Cappelen flere ganger om å få snakke med sin kildefører, Eirik Jensen, for å snakke om «noe annet enn saken». Han fikk i stedet møte to politibetjenter som drev med etterretning.»

  Cappelen visste ikke at Jensen hadde blitt arrestert på dette tidspunktet, det er klart han da spurte etter sin samarbeidspartner(?) som er politimann. Det var hos Jensen det var størst sannsynlighet for Cappelen å få hjelp , spesielt hvis de var «brothers in crime».

  Jeg vil bli veldig overrasket his han ikke blir dømt. Det folk virker å glemme, er at Jensen utvilsomt har gjort et kjempearbeid for bekjempelse av spesielt gjengkriminalitet i Oslo de siste 30-40 åra. Det er det ingen som kan ta fra ham. Nordmenn er veldig autoritetstro og tenker på politiet som noen man virkelig kan stole på. Jeg tror politiet i Norge er et av de landene som nyter høyest tillit i befolkningen. Folk har veldig vanskelig å ta innover seg at norsk politi kan være korropt.

  I Norge fører 95% av alle saker til domfellelse. Mye av årsaken til det er at politiet bedømmer indiser og beviser på samme måte som retten. Det skal være, ifølge politiet, hevet over enhver tvil at mannen er skyldig.

  Uansett så er det interessant.

  11. januar 2017 kl 01:08
 3. ELSE BERIT KRISTIANSEN:

  Jeg føler meg veldig sikker på at Eirik Jensen er uskyldig. Det vil jeg stå ved uansett dom i denne saken.

  Mye tyder på at Cappelen er blitt brukt i det hemmelige prosjektet Eirik Jensen sier at han har jobbet med, som bare var kjent på høyeste nivå. Jeg tror Cappelen har gått fri, (til tross for at politiet må ha kjent til virksomheten hans i mange år) nettopp fordi han ble brukt i det prosjektet Eirik Jensen snakker om.

  Kontanter i veggen må en som Eirik Jensen ha når det kan bli nødvendig å gå under jorden på kort varsel, ganske enkelt for å redde livet.

  11. januar 2017 kl 09:02
 4. Joachim Berner:

  Gjermund Cappelen har alltid vært en lystløgner.
  Problemet er at han av og til snakket sant.
  Derfor ble en del uoppklarte saker løst.

  At han nå forsøker å få strafferabatt på bakgrunn av nok en lystløgn viser bare hvor ubrukelig
  påtalemyndighetene er. Det viser også hvor svakt politiet står i forhold til Justisdepartementet.

  Tidligere og nåværende kollegaer slår ring rundt Eirik Jensen. Det står det stor respekt av.

  Jeg håper Eirik Jensen blir frifunnet og at Gjermund Cappelen som har ødelagt tusener av liv og familier får ny den nye maks straffen på 40 år.

  11. januar 2017 kl 16:46
 5. Audun Støren:

  Jeg tror at Jensen var en av flere hundre politifolk som mottok ytelser/betaling, og at han blir ofret. Betaling trenger ikke ha vært cash i alle tilfeller – det kan f eks ha vært å motta info fra Cappelen som bidro til forfremmelse, presseomtale, økt oppklaringsprosent, gratis dop (ja, det finnes en del knarkere i politiet) osv.

  Hvordan kan politiet ellers bortforklare at Cappelen solgte dop for oppi to milliarder spenn over 20 år? At politiet sier de ikke visste, er å jo å innrømme at ingen på Orgkrim, krim, Narkotika eller for den saks skyld i hele Oslopolitiet har gjort et slag siden 1996!

  11. januar 2017 kl 18:48
 6. Kirsti Boger:

  Cappelens blikk viker ikke. Det er enten fordi han snakker sant, eller fordi han mangler følelser.

  11. januar 2017 kl 20:02
 7. Ja her er det mange spørsmål, alvorlige spørsmål, og særlig hva slags politi er det vi har, hva teller mest, og hvem vet hva om hva som skjer til en hver tid? Og hvem er det det som står til ansvar den dagen slikt som dette oppstår?? Jeg tror neppe vi får de svarene vi gjerne vil ha, men uansett hvem som dømmes, frikjennes, må jeg si at denne saken skremmer meg, for det politiet jeg så opp til og «trodde» på er borte, for alltid…..

  11. januar 2017 kl 20:32
 8. Det blir for dumt å si at man ikke tror Jensen har gjort noe galt, enten han blir dømt eller ikke. Politifolk er mennesker, mennesker gjør dumme valg. Blir han dømt og kjent skyldig, så er han i mime øyene skyldig. Blir han frikjent, så bør det ryddes i loft og kjeller i politidirektoratet.

  11. januar 2017 kl 23:08
 9. ODD-STEINAR ARNTZEN:

  At Jensen er uskyldig «uansett dom i denne saken,» (Else B.Kristiansen) er en uhyrlig påstand. Den uttrykker en totalforrakt for vårt rettsvesen. Jeg håper han er uskyldig, men blir han dømt, så er han ikke det.

  12. januar 2017 kl 06:40
 10. Per Perald:

  GT (Gjermund Thorud alias Cappelen) anslår at han selv har hatt 85 millioner i omsetning , ikke 825 mill. Ikke 1-2 milliarder. Det virker rimelig, alt han hadde var en dyr bil, og sønnen hadde 4,5 millioner i kontanter.

  GT var blakk mesteparten av året, typisk kriminell.
  GT savner all troverdighet.
  Jensen har ikke levd over evne, jeg har tilfeldigvis sjekket bankkontoene til en avdød slektning av meg, og antall innskudd var bemerkelsverdig. Ved siden av vanlig lønn som gikk inn på konto, var antall innskudd i snitt 6 stykker i måneden. På beløp mellom 6000 kr og 40 000 kr.
  Så så jeg på uttak via minibanker , og kun de på over 5000 kr, de var faktisk på rundt de samme beløpene.

  Slektningen likte å handle med biler, og kontanter var det foretrukne betalingsmiddel. Han tok da gjerne ut 35 000 kr, satte inn hele beløpet dagen etterpå hvis det ikke ble noen handel (70-80% av handlene ble det ikke noe av), eller så ble det kanskje satt inn 5000 kr, og når han videresolgte bilen tre uker senere, så satte han inn 40 000 kroner. Hvis man tar ut , og setter inn egne penger på konto, så blir det omsetning av.

  Jensen levde nøkternt, men hans sideinntekter kunne av og til bli noen tusenlapper av (dykking og reparasjoner).

  At han investerte noen av disse ubeskattede pengene i nytt bad er trolig, og pengene skal jo heller ikke beskattes, da salg av personlige eiendeler er skattefritt.

  GT lyver for å få strafferabatt, alt er oppspinn.

  13. januar 2017 kl 13:03
 11. Ja han tystet i den saken som ble omtalt som flydroppsaken og han er en søppelfyr sånne som sammen med barneåvergripere blir sydd puter under armene på og får sone lettere og blir passet på av de annsatte og plassert på strategiske plasser osv , men at politiet ikke ser forskjell på rett og gal side av loven er ikke noe nytt . Synnes vi skall få innsyn i hele saken det blir ikke mere troverdig for den ene eller andre at retten er lukket » Bare Brød og sirkus for folket som vanlig . p,s det er selvfølgelig flere politifolk med i dette!

  14. januar 2017 kl 03:00
 12. Vidar Larsen:

  Jensen har store problemer med å forklare både det ene og det andre i retten. Spesielt har han problemer med å forklare hvordan han har klart å unngå å se all den luksusen og det luksuslivet Cappelen har omgitt seg med og levd , i nesten to – tiår. Kanskje ville han ikke se det fordi Cappelen var han en for viktig informant/kilde.
  Jensen har ikke vært overbevisende når han har hevdet at han ikke har forstått at Cappelen var heltidskriminell og storsmugler. Jensen har sagt at han ikke hadde behov for å søke opp Cappelen i politiets registre. Hadde han det gjort, ville han iallefall ha forstått at Cappelen var i politiets søkelys, og at han var registrert som kriminell.
  Dog ,her om dagen innrømmet Jensen at han allikevel var klar over at Cappelen var en narko – kriminell, da han fortalte retten at han hadde advart dansk politi om nettopp Cappelen.
  Jensen har også innrømmet at han har drevet handel med svarte penger omtrent hele sitt voksne liv. Hva sier det om en mann, og senere politimann ?

  Påtalemyndighetene er bombesikre på at Jensen er skyldig,ellers så hadde de ikke våget å ta ut tiltale mot ham. Deres viktigste vitne blir Cappelen, som nærmest har papirer på manglende troverdighet. Allikevel satser de alt på at dette vitne vil holde til fellende dom for Jensen. Og Cappelen selv vil sannsynligvis få strafferabatt på mange år og kan muligens være en fri mann før han blir 60 år. Jensen derimot, om han blir dømt, vil sannsynligvis bli nødt til å riste galler til han blir godt over 70 år.
  Uansett,dommen vil bli anket. Kanskje både av Jensen, Cappelen og påtalemyndighetene. En ny seig rettsrunde vil følge i 2018.
  Om det høres ut som om jeg tror Jensen er skyldig, sammen med Cappelen, så tror jeg nok egentlig det.
  Jeg tror Jensen på et eller annet tidspunkt havna nede i lomma til Cappelen,enten ved at han fikk et tilbud han ikke klarte , eller kunne si nei til ( les Cappelen hadde noe på Jensen som han truet med å avsløre .). De fleste mennesker kan la seg korrumpere , og i de aller fleste land er politiet gjennomkorrupte. Norge har nok noe av det minst korrupte politivesenet, men råtne politifolk finnesdet her også.

  Jeg har en nær slektning som har hatt en del med Jensen å gjøre, da denne personen jobber i Rusmiddeletaten.
  Denne personen er helt overbevist om at Jensen er uskyldig og når vi kommer innpå teamet er jeg tilbøyelig til også være helt overbevist om det. Personen kan overhode ikke tenke seg at Jensen er korrupt og råtten.

  Alikevel, nå sitter Jensen på tiltalebenken, og prøver å distansere seg så godt han kan fra Cappelen. En heltidskriminell og narkoman med rulleblad og tvilsom livsstil, han hevder å ikke ha vist noe særlig om unntatt at han drev med import av smykker/klokker og snus, noe som visstnok ikke kastet noe særlig av seg.

  Jeg har lest Jensens bok På Innsiden, og det er en svært god og interesant bok. Det er et forsvarsskrift , og Jensen er en helt usedvanlig politimann og et helt spesielt menneske. Nå kjemper han for sitt liv i retten. Og det gjør Cappelen også.

  14. januar 2017 kl 14:21
 13. Rune Molnes:

  Har Ingvar Ambjørnsen ved dette nærmest utelukket at Eirik Jensen er skyldig? I den grad jeg har fulgt med på rettssaken så langt, er ikke absolutt alt det Eirik Jensen sier, troverdig. Det burde etter mitt syn være den enkleste sak i verden å forsvare seg selv mot Gjermund Cappelens såkalte tysting. Hvis man har gjort alt etter boken, vel og merke. Å påstå at Eirik Jensen ikke har gjort noe klanderverdig som politimann i sitt møte med Gjermund Cappelen, er absurd. Kan godt hende at Eirik Jensen blir ofret her, men da er det kanskje mest sannsynlig fordi han ikke er en glattsnok. Eirik Jensen kunne umulig ha vært en streiting bak skrivebordet. Ei heller et korridorkryp. Det er ikke det samme som at Eirik Jensen er uskyldig. Det var tross alt Eirik Jensen som var i felt med Gjermund Cappelen. Den eneste taperen i denne saken tør være politietaten.

  14. januar 2017 kl 16:20
 14. Vidar Larsen:

  Det er mulig at Jensen er skyldig. Han har problemer med å forklare både det ene og det andre,først og fremst hvordan han kunne unngå å registrere at Cappelen levde et luksusliv selv om denne hevdet at importen av smykker/klokker og snus ikke kastet særlig av seg.
  Påtalemyndighetene er bombesikre på at Jensen er skyldig,ellers hadde han ikke sittet som tiltalt i denne saken. De tåler ikke et nederlag,så det er ikke sikkert at Jensen får en rettferdig rettsak.

  14. januar 2017 kl 16:53
 15. M. S.:

  Men ref dommen fra 2015 er Cappelen i hovedsak kilde for estimering av mengde import. Eneste beslag er det siste. Så hvorfor legges en enkel tilståelsesdom ned som fasit på faktiske forhold? Gies jo samme straff om du innrømmer noe eller mer. Burde ikke imponerten vært oppdaget av andre i politiet og andre kilder hvis den var så omfattende? Og Cappelens rykte har jo alt å vinne på å bygge imaget som hasjbaron og ingen ting å tape så lenge han er naglet til et stort beslag.

  Og angående beviset for at Jensen visste om Cappelen; selvfølgelig hadde Cappelen en CV og historikk. Derfor at han ble vervet. Men å ha en historikk og kjent for den betyr jo ikke at det må være presens. Jensen er jo selv kjent som politi, men presens er at han er pensjonist. Likefullt er det rollen som politi som fremheves.

  14. januar 2017 kl 21:58
 16. M.S.:

  Men ref dommen fra 2015 er Cappelen i hovedsak kilde for estimering av mengde import. Eneste beslag er det siste. Så hvorfor legges en enkel tilståelsesdom ned som fasit på faktiske forhold? Gies jo samme straff om du innrømmer noe eller mer. Burde ikke imponerten vært oppdaget av andre i politiet og andre kilder hvis den var så omfattende? Og Cappelens rykte har jo alt å vinne på å bygge imaget som hasjbaron og ingen ting å tape så lenge han er naglet til et stort beslag.

  Og angående beviset for at Jensen visste om Cappelen; selvfølgelig hadde Cappelen en CV og historikk. Derfor at han ble vervet. Men å ha en historikk og kjent for den betyr jo ikke at det må være presens. Jensen er jo selv kjent som politi, men presens er at han er pensjonist. Likefullt er det rollen som politi som fremheves.

  15. januar 2017 kl 13:40
 17. Atle:

  En stor følelse jeg sitter igjen med her.

  Er at Cappelen har tenkt da han ble pågrepet, og ikke fikk snakke med Jensen.

  At det var Jensen, som hadde «blåst» han.
  Og dermed snudde på sin strategi, i sin egen sak.

  Og dersom evt Cappelen i tillegg, skulle være i en periode hvor han røyket Heroin, eller brukte Metadon(dette har jeg bevis for). Men om dette skulle være tilfelle. Så kan man jo bare tenke seg selv, at han sitter med abstinenser, og i tillegg er kjent for å være paranoid fra tidligere, pluss det stresset han var utsatt for, da han ble pågrepet.

  Som sagt, dette er bare en liten konspirasjonsteori jeg har. Men ikke av den mest utenkelige varianten.

  En annen tanke som har falt meg inn.

  Er at Asker og Bærum, har kommet inn på ett spor, hvor man bare ser etter feil, og da finner man som oftest ikke noe annet enn feil heller.

  Ta feks regnestykke de har lagt til grunn. Jensens økonomi, er blitt saumfart ned til vær minste krone. Mens de anslår mellom 1-2 millarder kr, når det kommer til Cappelen sin virksomhet.

  Selvfølgelig har nok Jensen garantert gått over gråsonen, ang interne rutiner og regler. Men det er vel ikke noe som burde være overraskende i seg selv. Så lenge dette da evt var i forbindelse med yrket han har hatt i alle disse årene.

  15. januar 2017 kl 17:33
 18. Vidar Larsen:

  Jensens advokater sier at de vil knuse pengebeviset.
  Det vil bli interessant å se hvordan de skal klare det,men jeg utelukker ikke at de klarer det selv om det vil kreve en ekstraordinær plan, og innsats.
  Det var greit å få det bekrefta at det var Cappelens mann, rørleggeren,som fiksa det omtalte badet til Jensen, og at det var Cappelen selv som betalte for det.

  Alle disse bankinnskuddene Jensen har vært nødt til å gjøre, virker for å si det forsiktig, mistenkelig, men jeg utelukker ikke at Elden og Holden har en plausibel forklaring på dette og mer til.
  Det er åpenbart plagsomt for Jensen å bli utspurt i dagevis om saker og ting, helt ned på flisespikkeri -nivå, men det vil bli minst like ubehagelig for ham når Cappelen inntar vitneboksen i neste uke.

  Jeg håper alt Jensen har alt på det tørre, og at han ikke er råtten og korrupt. Det blir imidlertid vanskeligere og vanskeligere å tro akkurat det, men håpet er som vi vet det siste som overgir mennesket.
  Dette er en maraton-rettsak, og enda lenger vil den bli.

  20. januar 2017 kl 07:09
 19. Henrik Hilton:

  Jensen levde helt sikkert på grensa mellom lovlydig og kriminell. Det må han nødvendigvis ha gjort i den jobben han hadde. Spørsmålet er hvorfor GC trakk ham inn i saken og dernest; om EJ virkelig var et råttent eple. Tenkte forresten på saken da jeg kom over denne; http://www.karlkowalski.com
  Alt er ikke svart-hvitt.

  27. januar 2017 kl 00:17
 20. Vidar Larsen:

  Begynmer å helle mer i retning av at Jensen er helt eller delvis USKYLDIG. Det er bare en følelse jeg har.
  Om han blir frikjent er det en kjempeskandale for norsk rettsvesen.
  Han kan bli dømt uskyldig, og dermed står vi overfor et av norgeshistoriens største justismord.

  30. januar 2017 kl 11:13
 21. Vidar Larsen:

  Jeg må gi Ambjørnsen rett, Jensen er offer for en konspirasjon. Hele saken mot Jensen faller etterhvert som kronvitne Cappelen, forklarer seg.
  Norsk rettsvesen har spilt fallitt for godt.
  Vi har Fasting -Thorgersen, vi har Per Liland og Fritz Moen, vi har Arne Treholt,vi har en haug med folk som ble feilaktig dømt for incest på 80 -tallet da vanviddet herjet vårt land, vi har Per og Veronica Orderud, og vi har kanskje snart også Eirik Jensen, alle nevnte offer for justismord. Og det er helt sikkert mange flere justismord jeg ikke kan gjøre rede for på stående fot.
  Jeg kan ikke se noe annet utfall enn at Jensen blir dømt skyldig. Det er muligens en noe mindre skandale enn om han skulle bli frikjent. Selv om det bare er enda et justismord.

  1. februar 2017 kl 16:00
 22. Vidar Larsen:

  Nei,nå er det bare å lukke denne rettssaken før den glir helt over i parodiens vold.
  Jeg synes oppriktig synd på dommer Heger som skal sjefe denne rettssaka i mange måneder, til. Den arme mann trenger sannsynligvis hvile i flere år etter at denne første runden har fått sin slutt en gang utpå sommeren, nærmere høsten kanskje. Heger kan umulig orke å føre ankesaken (e ) som garantert følger en eller annen gang i år 2018.
  Det er nesten ikke publikum som orker å følge med på dette lenger. Selv begynner jeg å miste interessen for alvor.
  Men, en ting står klart for meg, og det er at hverken Jensen eller Cappelen står til troende i vitneboksen .
  Jeg gjør det enkelt for meg og konkludere rett og slett med at de begge er skyldige på de fleste punkter, ja Cappelen på alle punkter, og Jensen på de fleste punkter.
  Jeg lurer på hvor mye denne saken koster, for ikke å snakke om hva totalsummen vil havne på etter ankesaken( e ).
  At Cappelen kunne holde så lenge med geskjeften sin,selv om alle politifolk visste at han var hasjbaron, er en så stor skandale at hele politivesenet burde ha sittet på tiltalebenken ,presset inn mellom Jensen og Cappelen.

  3. februar 2017 kl 18:26
 23. Vidar Larsen:

  Skandalen er et faktum, og vårt rettsvesen har gått på det endelige nederlag.
  Cappelen prater 99 prosent rør og pølsevev i retten,disse dager, og det er komplett uforståelig for meg at påtalemyndighetene har satset alt på at deres stjernevitne skal sørge for å få presset en fellende dom nedover det gråe hue til ex-politimannen, Jensen.
  For ei suppe dette er, og denne suppa smaker bare dårligere og dårligere.

  16. februar 2017 kl 15:09
 24. Vidar Larsen:

  Både Cappelen og Jensen er råtne.
  Den her saken stinker verre en en dau kineser-pamp.

  But when I finally got my shit together
  I will go down and got a bit
  Of that sweet sunny weather.

  16. april 2017 kl 06:53
 25. Vidar Larsen:

  Jeg må krype til korset og beklage at jeg en tid faktisk har trodd at Jensen var skyldig etter tiltalen.
  Men nå etter å ha hørt Elden beskrive Cappelens forklaring som et rent eventyr,noe det sannsynligvis er, må jeg ta det til etterretning og innrømme at jeg har trodd feil om Jensen.
  Jensen er en topp kar og politimann,som korridor -krypene har ønsket å sette i klisteret.
  Hele saken mot Jensen er en konspirasjon,og den eneste gleden jeg får ut av det er at påtalemyndighetene går på tryne uansett om Jensen blir dømt eller ikke. Blir han dømt er det et justismord. Blir han frikjent,er det tidenes fiasko for dem.
  Det er bare å skoggle av den marginale strafferabatten Cappelen vil få. 3 år for alt det bryet?

  23. mai 2017 kl 16:58
 26. Vidar Larsen:

  Nå når vi nå har fått bekreftet at Jensen er uskyldig og at Cappelen har fortalt eventyr, gjenstår kun et spørsmål : Om ikke det er Jensen som har holdt sin beskyttede hånd over Cappelens kriminelle virksomhet i alle disse åra, hvem er det da som har gjort det ?
  For meg er det nærliggende svaret at det er hele eller deler av Oslo – polidistrikt, MINUS Jensen, som jo er uhildet og ren, som har gjort det, altså de har latt Cappelen og hans bande få holde på med sitt i fred og ro inntil de av en eller annen grunn fant grunn til å sette en stopper for buisnissen. Du henger fortsatt med i resonnementet ? Fint. Det betyr at Oslo – polidistrikt er kav råttent, noe jeg har mistenkt i flere tiår. Det vrimler av psykopater og sadister i etaten, og at slike vesener i tilegg er korrupte og råtne, er for meg den mest naturlige sak.
  Jeg gleder meg voldsomt til dagen da Jensen blir frifunnet av Heger og retten, slik at påtalemyndighetene blir påført sitt endelige banesår. Ingenting vil glede meg mer enn at denne inkompetente instansen går ned med mann og mus. Halleluja , for en gledens dag det vil bli.
  Amen.

  24. mai 2017 kl 06:07
 27. Vidar Larsen:

  En sluttreplikk fra meg : Tvilen skal komme den tiltalte til gode. Er det tvil, skal ikke en tiltalt dømmes.
  Her er det så mye tvil,akkurat som i den mye omtalte Hemsedalsaken, at de/den tiltalte skal frifinnes.

  I Jensen/ Cappelen – saken, må Jensen frifinnes og Cappelen dømmes til mellom 18 og 21 års fengsel.
  Det er urimelig høye straffer for narkoforbrytelser her i landet,men man må jo ta høyde for at en del tusen liv blir ødelagt eller rutinert, først og fremst av harde stoffer som kokain og heroin.

  Det var alt fra meg, Public Enemy Nr.1 in Norway.

  8. juni 2017 kl 05:25
 28. Vidar Larsen:

  Ja, hva skal vi si til dette, da Ambjørnsen ?
  Kanskje vi skal arrangere et rosetog til støtte for superpurken, Jensen ? Jeg tviler ikke på at titusenvis av folk vil støtte oppom, og bære plakater som sier JUSTISMORD, PURK MEN IKKE SKURK, CAPPELEN LYVER, JENSEN ER USKYLDIG, etc.etc.
  Jensens team, har ingenting å tape på å anke, så det blir helt sikkert resultatet av betenkningstiden . Cappelen bør være rimelig fornøyd og bør innse at han har fått bra betalt for å » tyste » på Jensen, for å prøve å redde sitt eget skinn.
  Korridorkrypene, virker å ha vunnet første runde, Ambjørnsen .
  Andre runde der en jury skal ta stilling til skyldsspørsmålet , blir en interessant affære.
  Kommer Jensen til å snakke andre politifolk, som antagelig har visst, inn i saken ?
  Kan det vise seg at hele Oslos – politietat, er ,eller har vært råtten over lang tid ?
  Jensen og Cappelen ,får sørge for å holde seg i livet. Cappelen er nok relativt trygg bak murene, men Jensen bør ha livvakter, døgnet rundt. Jeg tror hans liv er i fare. Han har hundrevis av fiender, både på den rette sida, og den gale sida av loven.

  19. september 2017 kl 08:54
 29. Vidar Larsen:

  Ja,nå er det ikke lenge før neste runde i retten drar i gang, og jeg er vel like spent som deg, Ambjørnsen, på hvordan det går med vår helt, den fantastiske politimannen Eirik Jensen.
  Som vi husker fikk vår mann tredd utrolige 21 års fengsel ned over hue av Heger og de andre dommerne, i første runde. Jensen, har kanskje vært bittelitt korrupt, men ikke verre enn at det kunne ha blitt avskrevet som uforstand i tjenesten.
  Nå er jeg ganske sikker på at saken mot ham ,mer eller mindre vil koke bort i denne runden, og at han spasere utsom 3n så godt som frikjent mann, bare kun litt møkkete.
  Som jeg forstår det vil saken dra ut noe enormt i tid og det vil bli interessant å se sluttsummen etter at sirkus Cappelen- Jensen, har stengt dørene for siste gang. Vi snakker nok om en prislapp oå hele opplegget på nærmere en milliard. Altså et noe rimeligere opplegg enn det vår hjemmeavlede terrorist, stelte i stand med.
  Vi snakker altså om et ganske solid justismord, som kun vil føre seg inn i den lange rekken av mer eller mindre strålende/ tragiske/ patetiske/ underholde/oppsiktsvekkende, justismord.
  Men vår helt vil seire til slutt, og han vil være en rik mann de siste 20 -30 åra av sitt liv, for erstatningen for lort og svie, vil være formidabel.
  Hvor mange flere justismord vi tåler her i landet ?
  Og , vi tåler nok noen hundre til før folks tillit til rettssystemet, når bånn.

  15. august 2018 kl 19:00
 30. Vidar Larsen:

  Ja, i dag drar det i gang igjen, og vi må belemre oss for et nytt halvår i retten,der vår manns, forsterkede forsvars-team, skal gjøre et siste desperat forsøk på å få vår helt, den helt enestående Eirik Jensen, ren og frikjent, en gang for alle. Advokat Elden,leder ann i angrepet mot Cappelen. Elden ja, han fakturerer visstnok for hver time han er våken i døgnet,og det er de fleste. En jeg kjente sa en gang han så Elden i ruta, at kunne han ikke ta seg en dusj for en gangs skyld. Vi kunne formelig se fettet sprute av håret hans.Da måtte jeg påminne han om at Elden er hardtarbeidende og er nedsyltet med dokumenter fra tak til gulv, og neppe har tid til å dusje mer enn toppen 3n gang i uka. Han forsto det.

  Hvordan skal et suksessfullt forsvar som skal overbevise folke – juryen om Jensens uskyld, legges opp ?
  Vel,den eneste måten jeg kan se det på, er å fokusere fullt og heilt på at Jensen ikke har visst en dritt om Cappelens enorme hasjimport, alle disse årene disse to har vært kontakt og informant m,m.
  Jensen trodde Cappelen var en suksessrik forretningsmann, noe som på sett og vis er riktig, og at han drev med kunst og klokker,og annet.
  At hele Bærum og Asker politidistrikt, og sikkert også det meste av Oslos, har vært klar over at » GT» har drevet stort i hasjbrandsjen i mange år, og var selve baronen, må man bare prøve å tone ned. Her gjelder det kun hva Jensen visste, og han kan godt ha visst nada. I såfall sier det litt om Jensen, men jeg sitter heldigvis ikke i juryen og slipper derfor å ta stilling til dette.

  Det er en spennende tid vi har foran oss. Skal jeg tippe utfallet, så tror jeg faktisk Jensen blir frikjent i denne forhåpentligvis siste runden, av denne omfattende saken. Jeg tror juryen vil finne tvilen så sterk, at den omtrent vil dele seg. Da er Jensen, reddet.

  28. august 2018 kl 06:23

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *