Kort innspill

Endelig: Amerikansk militærbase på norsk

Foto: Marie SjøvoldFoto: Marie Sjøvold
Foto: Marie Sjøvold

Snakk om timing! Bare et par knappe uker før Trump rykket inn i det hvite hus med sin alternative forståelse av sannhet og virkelighet, rakk den norske regjeringen å ta i mot 300 spesialtrenede amerikanske soldater på norsk jord.

Marinejegerne skal ha fast opphold i det som i følge vår regjering ikke er en amerikansk base i Norge, siden en slik base ville ha vært i strid med baseerklæringen som ble utformet da vårt land ble med i Nato i 1949. Der går det klart fram at fremmede makter ikke kan ha baser på norsk jord dersom ikke Norge er direkte truet av en (annen) fremmed makt.

Det eneste som i skrivende stund later til å være helt sikkert, er at Donald Trumps kalde lillefinger allerede har funnet sin vei ned under den norske trusestrikken.

Den amerikanske basen på Værnes er således ikke å regne som en amerikansk base på Værnes, men kan tjene som et håndfast bevis på at nyheten om falske nyheter og usanne sannheter, egentlig ikke er så ny som mange liker å tro. Det eneste som i skrivende stund later til å være helt sikkert, er at Donald Trumps kalde lillefinger allerede har funnet sin vei ned under den norske trusestrikken. Skjønt det vel kan hende at Erna Solberg ikke har merket det ennå. Eller ser fullstendig annerledes på saken. Unnskyld. Sannheten.

 

Les også Sannheten og løgnen 

 

 

Ingvar Ambjørnsen
Forfatter.
Legg inn kommentar
 1. Lidlight:

  Til Ingvar:
  TAKK!
  Eller så kan det kanskje være sånn at Erna har brukt Listhaug som sin nærmeste rådgiver? For, for Listhaug er det viktig at Norges land sender beskjed til folk i gummibåter eller til de uten vann, at her i Norge, gjør vi alt hva vi kan for å straffe en mørkhudet tidliger løgner?

  30. januar 2017 kl 23:41
 2. Obama var i sine 8 år som president, den som holdt gående flest kriger sammenlignet med ALLE tidligere presidenter i USA (Fikk FREDSPRISEN etter et halvt år som president !). Ikke at jeg har veldig stort kjennskap til Trump og kan si sikkert at han ikke ville gå i krig ! Men som du nevnte : Bare noen knappe uker FØR Trump ble president, troppet 300 spesialtrenede soldater opp på norsk jord. Hadde Trump kontroll på det da ? Er han enig i det som skjer ? DET gjenstår å se….Kanskje er sannheten at Trump IKKE har sin kalde lillefinger i den norske trusestrikken….INGEN vet foreløpig ?

  31. januar 2017 kl 08:26
 3. Julia:

  De er ikke «marinejegere» og ikke nødvendigvis spesialtrente, annet enn at de er like godt trente på sine felt, som de andre i det amerikanske forsvaret. «US Marine Corps er en egen forsvarsgren (som Hæren, Sjøforsvaret osv.). Det er den minste grenen av det Amerikanske forsvaret, men de har fortsatt over 180.000 «Marines» i aktiv tjeneste.
  De har planlagt å komme lenge før Trump kom til makta, de har også vært på besøk flere ganger før i forbindelse med øvelser o.l.

  31. januar 2017 kl 16:57
 4. Julia:

  Men jeg skjønner poenget ditt og jeg tror nok vår «kjære» statsminister er en nikkedukke i et større spill som hun selv ikke har helt peiling på, men som hun selv tror hun har en full hånd med i spillet på.
  Ellers veldig bra skrevet!

  31. januar 2017 kl 17:00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *