Mustafa Can gjesteblogger med satirisk novelle

Det viktigste med Forlagsliv er å få større oppmerksomhet rundt våre forfattere og deres forfatterskap. Til nå har sju forfattere sin egen blogg under paraplyen Forfatterliv, og til høsten vil vi lansere enda flere. Mange forfattere syns likevel de bør prioritere å skrive bøker framfor å ha egne blogger, og det er vi hjertens enige i. Likevel ønsker vi bidrag fra et bredt spekter av forfatterne her på bloggen. Vi har derfor invitert mange av våre norske og utenlandske forfattere til å gjesteblogge hos oss. Først ute av de norske var Ingeborg Arvola og Karin Fossum.

Forfatterne har fått frie tøyer i forhold til form og innhold, og den første utenlandske forfatteren vi slipper til, Mustafa Can, valgte derfor å skrive en satirisk novelle som han har kalt “Siv och jag”. Mustafa Can er en prisbelønnet journalist, kjent blant annet fra Sveriges Radio. Hans første bok Tett inntil dagene kom på norsk i 2008. Det var en bok som vekket enorm oppsikt både i Sverige og Norge, og som handlet om Mustafa Cans forsøk på å forstå hvem hans kurdiske mor egentlig var. Hun fødte 15 barn hvorav bare åtte overlevde, og hun utvandret på 1970-tallet til Sverige med en drøm om et liv uten fattigdom og sult. Tett inntil dagene er en bok om fortrengte følelser, av skam, ensomhet og hjemløshet.

“Siv och jag” er en satirisk novelle. Du finner novellen her.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
2 kommentarer
  1. Så utrolig modig å skrive en sexistisk novelle om Siv Jensen, da. Like modig som barneboken om den onde Sivert Jensen som ble utgitt hos dere i 2010, der Jensen figurerer som splattermorder. Når får vi en slik sexistisk novelle om Kristin Halvorsen? Spørsmålet stilles av Åshild Mathisen i VG i dag, og artikkelen hennes anbefales. Dere ville, heldigvis, ikke satt på trykk en slik novelle om Halvorsen. Hvorfor i all verden slapp dere til denne novellen på bloggen deres? Feiginger.

    3. juli 2011 kl 15:13

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *